4 различни идеи как да съчетаете дамска риза
23.12.2020
4 различни идеи как да съчетаете дамска риза

С какво да съчетаем дамската риза?


Дамските ризи не са само задължителна част от офис облеклото, макар и често да ги виждаме в съчетания с костюм или сако. Въпреки че са си спечелили слава на скучна и не особено вълнуваща част от аутфита, не бързайте да ги прибирате дълбоко в гардероба, защото съчетана по подходящ начин, дамската риза може да е звездата на всеки тоалет. 


В тази статия сме ви подготвили 4 стайлинг идеи как да носите дамска риза, които ще ви вдъхновят да създадете модерни и стилни комбинации за всеки повод. Вижте как:


Риза с дънки  - стилни без усилие


Трудно е да сгрешите с тази винаги актуална комбинация, а още по-хубавото е, че е подходяща за всякакви поводи - небрежна разходка, излизане с приятели и дори за работния ден. Най-лесно е да постигнете тази визия като комбинирате бяла риза с любимия си чифт дънки.


Ако искате да сте по-стилни заложете на изчистен деним в тъмно синьо или черно. А към така съчетания тоалет, може да добавите мокасини или високи стилето обувки в контрастиращ цвят. В случай, че търсите по-ежедневен тоалет, може да си позволите накъсани дънки с надписи или щампи в комбинация с кецове или кубинки. 


Цветна дамска риза с надписи

Модерна офис визия


Офис облеклото изисква да спазваме определен дрескод, но това не означава, че то трябва да е скучно и безлично. За да изглеждате модерни на работното място, започнете с избора на подходяща риза. Важното е да заложите на качествена материя и универсални цветове, а също и да се уверите, че добре подчертава фигурата ви.


Това ви гарантира, че ще може да я носите дълго време, да я комбинирате лесно и да се чувствате удобно в нея. Ако искате да избягате от класическите модели, потърсете риза с харбали, панделки или V-образно деколте без копчета. 


Оставете настрани старото сако и го заменете с подходящ блейзър или шлифер. Тук отново може да заложите на класически неутрални цветове или да изберете малко по-смел принт, ако ризата е изчистена. Завършете с пола до коляното или изключително модерните в момента широки панталони с висока талия. Не забравяйте и подходящите аксесоари - чанта, колан и удобни, но стилни обувки. Гарантираме ви, че в този тоалет ще изглеждате професионално, но и много елегантно. 


Дамска изчистена риза на райета

Носете ризата като рокля 


Още един интересен вариант е да носите дълга дамска риза като рокля. Важното тук е материята на ризата да бъде достъпно плътна, за да не прозира. Бонусът на тази визия е, че е изключително комфортна и лесна за постигане. Ключовото е да подберете подходящи аксесоари, за да завършите тоалета. Може да добавите фигурален чорапогащник, ако времето навън е по-хладно.


Също така, изборът на обувки зависи от това дали сте се спрели на по-спортен или по-елегантен модел дамска риза. Интересен акцент, който може да добавите е колан, за да подчертаете талията и  създадете красив силует тип “пясъчен часовник”.


Дълга дамска риза в черно


Риза през зимата - възможно е


Когато температурите навън рязко спаднат, ризите обикновено не са първия ни избор, тъй като не са достатъчно топли. Един супер лесен и стилен начин да вмъкнете в зимния гардероб, е като ги комбинирате с плетени жилетки или пуловери. През настоящия сезон, плетивата са особено актуални, което ви гарантира, че ще се чувствате комфортно и едновременно с това ще сте създали една модерна визия.


Ако и вие искате да пробвате някои от тези комбинации, давайте смело. А в случай, че си търсите нова риза, вижте нашите специално подбрани модели!


Разгледайте нашия блог за още вдъхновяващи идеи!