5 начина да носим жилетка през есента
26.10.2021
5 начина да носим жилетка през есента

5 начина да носим жилетка през есента

Есента е тук, а с нея пристигнаха и актуалните есенно-зимни модни тенденции. Дамите вероятно тръпнат да научат кои ще са новите трендове и какво ново следва да си закупят от богатите щандове на все още отворените физическите  и вечно заредени с десетки колекции и предложения онлайн търговци. 

Специално за вас, нетърпеливите, имаме страхотна новина: една от актуалните есенно-зимни тенденции за тази година е добрата стара плетена жилетка от баба. Разбира се, съвсем не е нужно да тормозите бабите си да плетат, или да ровите из старите дрехи на майките си на тавана. Достатъчно е да направите една обиколка по магазините и сами ще се убедите, че плетивата тази година са тотален хит. А ние дори вече имаме и 5 готови модни комбинации с любимата ни топла, носеща уют и мека за кожата на допир дамска жилетка:

1. Дамска жилетка с любимия ви разкроен панталон. Както знаете тази година панталоните идват с доста разширени в краищата си крачоли. И тук можем спокойно да добавим и дънките, които са в подобна кройка. Имайте на предвид, че някои са с висока талия, така че вашата дамска жилетка може да бъде от кроп топ тип, тоест в скъсен вариант. Ако панталонът е с ниска или средна талия, имате право да избирате между всякакъв тип жилетки. В този случай, за да подчертаете отделните линии на облеклото, заложете на едрите и екстравагантни копчета. 

2.Дългата дамска жилетка с големи джобове за удобство съветваме да комбинирате с изчистена миди вталена пола. Ако заложите на ярък тон за връхната дреха, добре е долната да бъде черна или поне тъмно сива. Това е чудесен аутфит да подчертаете прекрасния си силует. Извивките на тялото ви ще са достатъчно добре подчертани от впитата пола, но пък топлата и мека жилетка ще ви носи комфорт и топлина през целия ден в офиса, особено ако вашите колеги са от онзи тип, който все се кара за честата употреба на климатика! 

3. Романтичните жилетки с якички, панделки и декорация в стил 60-те прекрасно си пасват с всички видове вълнени панталони и поли, както и в комбинация с разкроени рокли с дължина до коляното. Прекрасна визия и за офиса, и за среща с приятелки на по чаша горещо капучино! Ако пък плановете ви включват излизане по женски на коктейл и посещение на вечерно заведение, просто добавете чифт класически високи обувки с ток стилето и веднага ще се впишете в обстановката на любимия ви бар. 

4. Тази година на мода ще е карето! В тази връзка и повечето жилетки ще са в този стил. А най-страхотното е, че откъм цветове нямате никакви ограничения. Ако ви допада да носите жилетки в ежедневието, заложете на по-семпли комбинации като черно и бяло, сиво и розово. Те биха паснали отлично на пола под колене отново в каре, включително и ако елементите са с различна от тази на жилетката големина. При този страхотен сет най-добре е за долна дреха да заложите или на изчистена спортна тениска в бяло, или на класическа риза в бледо синьо или жълто, черно, а защо не и кафяво? 

5. Изобщо не се страхувайте да комбинирате жилетката си с всичко, което имате в гардероба! Защото истината е, че тя седи отлично дори на късите ви кожени панталонки. Тук съветът ни е да изберете по-свободен модел плетена жилетка. За предпочитане е да бъде едро плетиво и някой земен тон – по възможност нюанс на бежовото. Отдолу можете да съчетаете с всякакви топове и блузи от трико. Напомняме ви, че повече от три цвята в аутфита не е ок да комбинирате, така че се ограничете до тази бройка. 

А вие как бихте носили любимата си есенна дамска жилетка? Споделете ни своите идеи!