Намалението важи до 31.10.2024

5 причини защо да изберем дрехи от лен през лятото
26.07.2024
5 причини защо да изберем дрехи от лен през лятото

Лятото е в разгара си – море, слънце и пазар, преливащ от модни изкушения. Но само кройката и десенът ли са важни при избора на дреха? Категорично не! Ние от Gang сме заклети фенове на естествените материи и винаги ги предпочитаме, а сред нашите фаворити безапелационно е ленът и в тази статия ще ви дадем 5 причини, поради които това е най-добрият избор за плат през лятото. Знаете ли, че именно тази материя се използва още от дълбока древност и се смята, че е една от най-старите, познати на човечеството тъкани – определено има защо! Нека видим дали ще успеем да ви вкараме в клуба на ЛеноЛюбителите.


1.     Естествена и екологична материя, която се добива от растението лен. Тази материя е дишаща, което я прави изключително подходяща за лятото. Тя позволява на кожата да диша, да се проветрява и не я спарва. Една тайна - магическите сили на лена го правят подходящ както за лятото, така и за зимата, защото той има способността да регулира телесната температура. Това ви носи прохлада през лятото и топлина през зимния период.


2.     Хигроскопични свойства. Какво означава това? Много просто – има много високо ниво на абсорбация, попива много бързо пот, влага, а и съхне за супер кратко време. Това прави лена идеален за летния сезон.


3.     Хипоалергенен и антибактериален – най-подходящата материя за проблемни и свръхчувствителни типове кожа. Ленът се поддържа изключително лесно, а между тъканите му се събират много по-малко бактерии, отколкото в другите тъкани. Докосването на естествената материя до кожата е изключително нежно и приятно, без да създава дискомфорт дори и в горещите летни дни. Знаете ли, че в състава на лена дори присъства естествен антисептик, който подпомага зарастването на рани. Друг плюс при избора на тази материя е, че при отглеждането на лен почти никога не се използват химикали, защото той вирее с лекота и на бедни почви.


4.     Изключително здрав и устойчив. Ленената материя е в пъти по-здрава от останалите, дори и от памучната. Тя не променя вида си при често пране и гладене, а остава мека и запазена. От съществено значение е всички да се насочим към такъв тип устойчиви тъкани, които оставят след себе си много по-малък отрицателен отпечатък върху замърсяването на Земята. Освен това отпадъците, които остават при създаването на ленени изделия, не се изхвърлят, а се използват за направата на друг продукт – изключително полезното ленено масло.


5.     От него лъха моден усет. Няма две мнения, ленът е супер актуален със своето етно звучене. Панталони, поли, топове, ризи или рокли – няма да сгрешите с нито една дреха, изработена от лен. Най-често дрехите от лен са с по-свободни кройки и силуети, което ви гарантира комфорт и лекота през целия ден.


Е, няма как да не сме ви накарали да се замислите върху избора си на дрехи. Естествените материи са винаги, винаги за предпочитане. Ако не сте фенове на лена в чистия му вид, в наши дни на пазара се предлагат множество комбинации на лен с коприна, вискоза, памук, еластан и други, което добавя различни качества на плата. 
А сега разгледайте моделите от лен, които магазин Gang ви предлага.