5 тенденции при дамските плетива
09.12.2022
5 тенденции при дамските плетива

Плетивото е основен елемент в дамската мода от векове, като корените му се простират до Средновековието и след това. Въпреки дългата си история трикотажът непрекъснато еволюира, за да отрази променящите се тенденции на времето. Днес дамските плетива са по-стилни и разнообразни от всякога. От класически пуловери и жилетки до смели елементи и съвременни силуети - всеки може да намери нещо за себе си. В този блог ще разгледаме 5-те най-големи тенденции при дамските плетива и как те променят начина ни на обличане.


С понижаването на температурите и настъпването на зимата много от нас започват да мислят за плетени дрехи, които да ни топлят. През последните години дамските плетива изминаха дълъг път и сега има няколко тенденции, които доминират на пазара. От класически стилове до смели, съвременни дизайни - ето 5 от най-големите тенденции при дамските плетива в момента.

1. Плетени дрехи с големи размери

ДАМСКИ ПУЛОВЕР ОТ ЕДРО ПЛЕТИВО В ЦИКЛАМЕНО РОЗОВО С ИЗДЪЛЖЕН ГРЪБ

Една от най-популярните тенденции при дамските плетива в момента е едрото плетиво. Независимо дали става въпрос за уютен пуловер с голям размер или класическа жилетка, едрото плетиво е чудесен начин да направите впечатление и същевременно да се стоплите. Плетените дрехи с големи размери са също така изключително универсални - в зависимост от случая те могат лесно да се обличат и съчетават.


2. Текстурни плетива

ДАМСКА БЛУЗА ОТ ФИНО ПЛЕТИВО В ТЪМНОСИНЬО С РЕЛЕФЕН ПРИНТ


Текстурните плетива са друга голяма тенденция през този сезон. От класическите модели Fair Isle до модерните жакардови дизайни, текстурните плетива са чудесен начин да добавите малко измерение към зимния си гардероб. Потърсете пуловери със сложни модели и детайли от кабелни шевове, за да направите наистина впечатление.


3. Овърсайз жилетки

ДАМСКА ЖИЛЕТКА ОТ ГЛАДКО ПЛЕТИВО В БЕЖОВО


Овърсайз жилетките са чудесен начин да придадете драматизъм на визията си. Независимо дали става въпрос за скъсена или по-дълга жилетка, тези модели са идеални за наслагване върху други елементи. Потърсете жилетки с интересни детайли, като контрастни маншети и платки, за да направите наистина впечатление.

4. Цветни плетива

ДАМСКА ПЛЕТЕНА ЖИЛЕТКА В РОЗОВО С МНОГОЦВЕТЕН ПРИНТ


Ярките цветове са задължителни за плетивата през този сезон. Независимо дали става въпрос за яркожълта жилетка или наситено червен пуловер, добавянето на цветно докосване към визията ви моментално ще ѝ придаде модерна визия. Търсете артикули с дръзки, привличащи вниманието нюанси, за да се откроите наистина.


5. Изящни плетива

ДАМСКА БЛУЗА ОТ ФИНО ПЛЕТИВО В БЯЛО С ФЛОРАЛНА БРОДЕРИЯ


И накрая, този сезон на мода са трикотажните изделия. Потърсете пуловери и жилетки със смели графични щампи или сложни шарки, за да направите наистина впечатление. Независимо дали става дума за класически пуловер Fair Isle или за съвременен жакардов дизайн, ефектното плетиво добавя уникален щрих към всеки тоалет.

Без значение какъв е вашият стил, има много модерни възможности, когато става въпрос за дамски плетива. От класически дебели плетива до изразителни елементи - тези пет тенденции със сигурност ще ви осигурят топлина и стил тази зима.


Как да съчетаваме дрехи с плетива?


Търсите ли вдъхновение за облеклото си? Едно от най-универсалните и стилни облекла, които можете да имате в гардероба си, е плетивото. Плетивата са основен елемент за студеното време и могат да се обличат в зависимост от случая. Макар че плетивата са чудесен вариант за напластяване, те могат да бъдат трудни за съчетаване с други части на облеклото. Тук ще ви дадем няколко съвета как да съчетавате дрехите с плетива.


1. Изберете неутрална цветова палитра: Въпреки че плетивата се предлагат в различни цветове и модели, най-добре е да се придържате към неутрални цветове, когато ги съчетавате с други части. Неутралните цветове като черно, бяло, бежово и сиво са непреходни и лесни за съчетаване. Ако искате да добавите цвят, опитайте се да го ограничите до един елемент.


2. Създайте балансирана визия: Когато съчетавате трикотаж с други елементи, не забравяйте да създадете балансиран вид. Прилепналото трико трябва да се съчетае с нещо свободно, като пола или панталон. И обратното, ако носите по-свободно плетиво, съчетайте го с нещо прилепнало в долната част. По този начин се създава балансирана визия, която е едновременно привлекателна и стилна.


3. Слоеве за допълнителна топлина: Когато температурата падне, наслояването е от ключово значение за запазване на топлината. Плетивата са идеални за наслояване и могат лесно да се носят с ризи, якета и палта. Когато наслоявате, не забравяйте да изберете елементи, които се допълват по отношение на цвят, текстура и модел.


4. Разнообразете визията си: Аксесоарите са чудесен начин да добавите лично отношение към облеклото си. Аксесоари като шапки, шалове и бижута могат да добавят текстура и цвят към плетивото ви. Изберете елементи, които ще допълнят облеклото ви и ще помогнат за свързването на визията.


Като следвате тези съвети, ще можете да създавате стилни и ласкави тоалети с плетивото си. С малко креативност и подходящите елементи ще можете да създадете разнообразни визии с плетивата си. Така че следващия път, когато се затрудните какво да облечете, си спомнете тези съвети и ще имате стилен тоалет за нула време.


В заключение, ясно е, че дамските плетива са се развили през годините, включвайки широк спектър от тенденции и стилове, които отговарят на всички видове вкусове и предпочитания. От класически стилове и райета до по-смели елементи като животински щампи и неонови цветове, плетивата се превърнаха в универсално и стилно допълнение към всеки гардероб. С разнообразието от възможности за плетива, които се предлагат в момента, е лесно да се намери перфектното изделие за всеки повод в GANG.