7 есенни облекла винаги на мода
07.10.2022
актуални есенни дрехи за жени

Няма две мнения: есента вече е тук. С нея, разбира се, дойдоха дъждовете, студените сутрини и вечери и вечната дилема: какво да облечем, за да предугадим всички възможни изненади на времето? Това означава само едно: време е да обновим есенния си гардероб. Но какво да изберем?


Първият инстинкт на повечето от нас със сигурност е първо да проверят какви са модните тенденции в момента. Винаги е добра идея обаче да имаме в арсенала си и дрехи, които не зависят от моментните прищевки на модните подиуми. Ето 7 есенни облекла, които винаги ще си останат на мода:


1. Дънки


Безапелационният номер едно в нашия списък са дънките. Те са удобни, издръжливи и могат да се съчетаят успешно с почти всичко - от спортно яке и маратонки до официално сако и обувки на висок ток! Независимо дали предпочитате да се обличате спортно, елегантно или в уличен градски стил, удобният чифт дънки със сигурност ще намери място във вашия есенен гардероб.


Макар тази година да са модерни широките дънки с висока талия, в GANG предлагаме богато разнообразие от кройки и стилове, така че при нас със сигурност ще откриете идеалния чифт за есента. Добавете атрактивен колан или аксесоар, за да създадете още по-интригуваща цялостна визия.


2. Рокля с дълъг ръкав


Роклята е една от най-удобните дамски дрехи. Тя представлява цял аутфит и в напрегнатата сутрешна подготовка за излизане винаги може да ви спести време, защото не е нужно да се чудите с какво да я съчетаете. Понижаващите се температури предразполагат все повече и повече към избора на дълъг ръкав.


Дали самата рокля да бъде къса или дълга зависи изцяло от това как се чувствате най-комфортно. Ако предпочитате мини рокли, но се притеснявате от хапещите октомврийски утрини, допълнете визията си с класически чорапогащник в телесен цвят. А ако се чувствате дръзко, допълнете визията с цветен чорапогащник. 


3. Плетен пуловер


Едва ли съществува по-комфортен начин да посрещнете есента от плетения пуловер. Той е мекичък, удобен и идеално пасва на носталгичното и меланхолично настроение на сезона. Именно това го превръща в дреха, което никога няма да излезе от мода.


В допълнение, това е изключително удобна дреха: За дамите, които имат много натоварена програма, той може да се превърне в спасителния пояс на един дълъг и уморителен ден, започващ преди изгрев и завършващ дълго след скриването на последните есенни лъчи.


Ако обичате Франция и характерния стил на парижанките, комбинирайте плетения пуловер с мека вълнена барета. Ако пък предпочитате по-скоро стила на нюйоркчанките, заложете на дълъг пуловер и го съчетайте с тънко коланче и шапка с периферия.


4. Сако или блейзър


Не можем да си говорим за есенни евъргрийни и да не споменем блейзъра. Чудите ли се какво по-точно е това? Ами всъщност това е модерен термин за сако, което не е част от костюм с пола или панталон, а самостоятелна част от гардероба ви. Блейзърът често е по-дълъг от сакото, което го прави особено подходящ за захлаждащото се време.


Блейзърът често може да има и колан, с който за секунди можете да промените силуета от по-свободен към втален. Тъй като става все по-популярен моден елемент, в днешно време блейзърите се предлагат в най-различни стилове: спортни, елегантни, арт, дълги, къси… Ние в GANG също сме почитатели на тази универсална дреха. Ето защо се стремим винаги да имаме богато разнообразие от сака с различни материи, дължини и кройки.


5. Дълго палто


Най-често изработено от вълна, дългото есенно палто е абсолютно задължително за всяка дама, която се стреми не просто винаги да изглежда стилно, но и да се чувства комфортно. То не само ще ви предпази от студените ветрове, но и ще прикове погледите към вас.


Предимството на дългото палто пред късото е, че визуално ще издължи фигурата ви. Ако искате да подчертаете талията си, изберете модел с колан. Дългото есенно палто е незаменим елемент от гардероба, който несъмнено ще остане класика в продължение на още много десетилетия.


6. Панталон в пастелен цвят


Ето един лесен начин да си създадете страхотно есенно настроение: облечете си дълъг панталон в пастелен цвят. Дори да ви очакват безброй задачи, денят ви със сигурност ще стане много по-цветен и вдъхновяващ. 


За да постигнете елетанген офис ефект, съчетайте панталона с подходящ блейзър и обувки на ток или лоуфъри. Ако предпочитате по-скоро спортния стил, комбинирайте го със суичър и високи боти, или кубинки. 


За класическа визия изберете панталон от по-тънък плат, който стига до средата на петата. Почитателките на градския стил могат да заложат на дължина до глезена. Ако съчетаете с равни елегантни обувки, ще бъдете напълно готова за разходка из Лондон или Ню Йорк.


7. Шлифер/тренчкот


Независимо от вашия стил, шлиферът (напоследък често наричан също тренчкот) пасва на всичко. Какво е точно шлифер? Това е лека есенна връхна дреха (често с вталена кройка),която се шие от водонепропусклив плат. Нейната функция е да ви предпази от зачестяващите дъждове.


Материите, от които се шият шлифери, много успешно предпазват и от вятър. Същевременно, платовете най-често не са дебели. Така дрехата се превръща в лек и удобен вариант да се защитите от неблагоприятните метеорологични условия.


В днешно време освен класическите кройки шлифери, могат да се намерят и много якета с подобен силует, които съчетават класиката и модерното. Това означава, че независимо от вашия предпочитан стил на обличане, със сигурност ще откриете подходящ шлифер, който да пасва на гардероба ви като стил и цвят.


Надяваме се, че успяхме да ви дадем някои полезни идеи за обновлението на вашия есенен гардероб. Ако вече сте приготвили списъка си за пазаруване - започнете търсенето в GANG, където със сигурност ще откриете не едно страхотно есенно предложение!