Актуални цветове през 2023 година
24.01.2023
Актуални цветове през 2023 година

Освен модно течение в моделите и кройките, всяка година идва и с определена палитра от цветове, които са истински тренд и всеки трябва да носи, ако иска да бъде актуален.
Цветовете са магия. Те са начин да изразим себе си, да опишем чувствата си и да покажем на света моментното си състояние. Цветовете могат да бъдат дръзки и секси или нежни и романтични. Те имат толкова много лица, а да ги съчетаваш правилно си е истинско изкуство! В тази статия ще разгледаме кои са най-актуалните нюанси през 2023 година.

#1 Кобалтово синьо.

https://gang.bg/uploads/product-image/image/original/DSC07273.jpg

Напомнящ на познатото ни турско синьо, този цвят е така наситен и отличаващ се, че няма как да остане незабелязан. Синият нюанс е подходящ както за спортно-елегантен аутфит, така и за елегантната ви вечерна визия, или офис облекло. Ако сте достатъчно смели, може да го комбинирате с друг наситен цвят като зелено или циклама, а за casual вид ви препоръчваме съчетание с черно, сиво, бежово или бяло.

#2 Наситено зелено.

https://gang.bg/uploads/product-image/image/original/DSC07100.jpg

Така величествен и така изискан – зеленият цвят буквално крещи думата „класа“. С топъл пуловер, ефирна рокля или стилна риза, той прави дрехата една идея по-специална. През 2023-та зеленото определено е на почит. Може да избирате от толкова много нюанси, като най-актуалните са: изумрудено зелено, електриково зелено, цвят каки, ментово зелено и маслинено зелено. Яхнете смело зелената вълна, като единственият ни съвет е да бъдете внимателни в колаборацията между цветовете. Зеленото е доста капризно и трябва внимателно да бъде комбинирано с други нюанси. Дайте му възможност да изпъкне, като го съчетаете с бяло, черно или любимия деним.

#3 Нежно лилаво.

https://gang.bg/uploads/product-image/image/original/DSC07134_1.jpg

Има цветове, които просто разпръскват женственост и нежност – лилавото е именно един от тях. Обявен за кралски цвят, поради трудното създаване на багрилото, лилавото се завръща с пълна сила през 2023-та година. Може да създадете строга визия, като изберете тъмнолилаво или романтично такова с деликатен люляков нюанс. Комбинирайте с бяло, с деним или с черно, а за по-смелите натури предлагаме неустоимо съчетание между оранж и лилаво.

#4 Кафяво.

Дамски мек пуловер в цвят кафяво с поло яка и плитка на ръкава

Този цвят е вечен! Винаги актуално, кафявото и всички негови нюанси излъчват топлина и комфорт. Сигурни сме, че просто няма дама, която да не притежава поне една дреха в кафяв цвят в гардероба си. Кафявото е много разнообразно от към нюанси. Съветваме ви да изберете най-подходящия такъв спрямо цвета на кожата и косата ви. Няма да сгрешите, ако го комбинирате с бяло, черно, изумрудено зелено, деним или оранжево.


#5 Циклама.

Дамски пуловер от едро плетиво в цикламено розово с издължен гръб

Отново на мода, отново част от нашия аутфит. Цикламата просто не може да се изчерпа с времето. Тя изпълва визията с настроение и свежест. Този екзотичен цвят определено е подходящ избор за смелите личности, които искат да изпъкнат, където и да отидат. Ярката циклама може умело да бъде съчетана със синьо, зелено или оранжево. По-леки комбинации, с които няма да сгрешите, са тези с черно или бяло.

#6 Метално сребристо.

ДАМСКА ЧАНТА С ОРГАНАЙЗЕР И ПОРТМОНЕ В СРЕБРИСТО

Искате да бъдете забелязани, но не сте фенове на искрящите цветове? В такъв случай металните нюанси са вашето решение. През тази година на почит е сребристото, като то може да бъде само малък аксесоар, който завършва визията ви, или да бъде смело цялостно решение, което придава стил и класа на облеклото. Неговите метални отблясъци убиват скуката в аутфита и му придават празничен вид.

#7 Гълъбово синьо.

Дамска изчистена блуза от фино плетиво в гълъбово синьо

Познат още като сиво-синьо, този актуален цвят определено трябва да бъде част от гардероба ви. Ненатрапчив и студен нюанс, който си пасва перфектно с любимия деним, сиво, бяло или черно. Привлекателен и в същото време много нежен цвят, който е перфектно решение за ежедневния ви стайлинг. Ако желаете да го разнообразите и използвате за по-официална визия, просто добавете аксесоар в някой от актуалните за сезона цветове. 

#8 Пищно червено.

Дамски мъхест пуловер в червено

Ах, това червено! Излъчва страст и женственост навсякъде. Няма по-огнен цвят от него и през тази година отново присъства на модните подиуми. Червеното просто не спира д е на мода и със сигурност се е превърнало в емблема на смелата и дръзка жена. То винаги се забелязва и предизвиква емоции в околните. Смелите личности залагат на цялостна червена визия, а тези, които искат просто да съживят аутфита, предпочитат аксесоар в огнения цвят.

#9 Цветът на 2023 година.

Дамски плетен пуловер в цикламено розово с поло яка

Оставихме най-важното за накрая, както се казва „черешката на тортата“. Модните гурута определиха кой цвят ще властва на модния подиум. Представяме ви Вива Маджента - цветът, който беше описан като „смел, безстрашен и пулсиращ“. Можем да го оприличим на нюанс на пурпурночервеното. Маджента е извор на настроение, той вдъхва емоция на дрехата и определено доза увереност на личността, дръзнала да го облече. Подходящ избор е за всеки повод – от респектиращ офис  тоалет, до ежедневен пуловер или спортен суитшърт.


С това нашата класация завършва! Цветовата палитра на 2023 година е толкова богата и разнообразна, затова сме сигурни, че ще откриете вашия любим нюанс в нея. Съветваме ви да бъдете смели и да експериментирате. Използвайте силата на  цветовете, за да изразите себе си и да се отличите сред сивата тълпа.