Как да изглеждаме модерни в макси размер
07.09.2021
Как да изглеждаме модерни в макси размер

Модерни в макси размери


Елегантност, стил и финес – едва ли има жена, която да не се стреми да постигне това. Може би най-важното условие, за да сме красиви и стилни, е да заредим гардероба си с дрехи, които да подхождат на фигурата ни.


Едно е сигурно - винаги ще изглеждате страхотно в дреха, изработена от качествени материали, подходяща за вашите форми, независимо дали сте с дънки, костюм или рокля.


И все пак - много жени се борят с неувереността си и се притесняват дали дрехите, които избират, стоят добре върху тялото им. За да изглеждаме модерни, трябва да се обличаме според типа тяло и да изберем дрехи, които привличат вниманието на околните върху онези части на фигурата ни, които ни карат да се чувстваме привлекателни. 


Разбира се, всичко е въпрос на усет, стил, вкус, предпочитания, но има някои правила, които е хубаво да спазваме. Тук събрахме някои от най-важните, които ще помогнат на всяка жена да намери най-добрите дрехи в макси размер:


Съществуват много и различни стилове и силуети на рокли в „плюс сайз размер“. Всяка дреха създава оптическа илюзия за формата на тялото – в зависимост от модела, цвета, шарката, материята можем да подчертаем дадена част от тялото ни или да прикрием някое несъвършенство. 


•    A-силуетът, например, е много подходящ за жени, които искат да прикрият някой и друг килограм. Този модел дреха оставя усещане за тяло във форма на пясъчен часовник.


Хубаво е жените с по-пищни форми да избират рокли от по-плътни материи като памук, вискоза, деним и полиестер, а не прекалено феерични, лепкави платове като коприна и сатен. По-твърдите платове стягат и прибират формите на тялото, а фините материи прилепват и подчертават несъвършенствата.


•    Рокли с висока талия


Талията на този тип рокли е точно под бюста, вместо на естествената ви талия и по този начин подчертава горната част, а не долната част на тялото. Този стил на обличане е подходящ за жени с овална, правоъгълна или триъгълна форма на тялото, тъй като привлича вниманието нагоре. Роклите с висока талия се предлагат в най-различни дължини - от туники и мини рокли до проветриви, свободни и феерични дълги модели.


МАКСИ РОКЛЯ ОТ ВИСКОЗА В ТЪМНОСИНЬО И БЯЛО


•    Рокля с колан на кръста


Вероятно всички сме виждали модели рокли с волан на кръста. Този стил се нарича „peplum“ и е чудесен за създаване на оптична илюзия за фигура, наподобяваща пясъчен часовник. Коланът обгръща частично естествената талия и по този начин прави талията да изглежда по-фина в сравнение с раменете и ханша. Това означава, че роклите peplum са подходящи за жени с правоъгълни или овални форми на тялото.


МАКСИ РОКЛЯ ОТ СВЕТЛО СИН ТЪНЪК ДЕНИМ

•    Прав силует


Удобните, класически и прави рокли са чудесни за жени, които обичат изчистения стил. Този тип рокли нямат вградена талия, а падат директно от раменете. Правите рокли са чудесни за жени с рамене, широки колкото талията, за дами с тяло тип правоъгълник или с т.нар „форма на ябълка“.


МАКСИ РОКЛЯ В ЧЕРНО С ЦВЕТНИ ПИСКЮЛИ

•    Цветовете


Чудили ли сте се някога защо черното е толкова универсален, обичан и вечен цвят? Една от причините със сигурност се дължи на факта, че тъмните цветове създават илюзия за по-втален силует. А черното, освен тъмен, е и неутрален цвят, който отива на всеки тен и нюанс на кожата.


Това, разбира се, не означава, че за дамите с „плюс сайз размер“ цветове са „тера инкогнита“. Добавянето на яркост към вашата дреха е чудесен начин да увеличите активите си и да акцентирате върху онези части, които не искате да останат незабелязани.

МАКСИ ДЪЛГА РОКЛЯ В МНОГОЦВЕТЕН ПРИНТ


Чудесен избор е съчетаването на светли и тъмни цветове. Ако например сте жена с тяло във форма на ябълка и сте почитател на жълтия цвят, опитайте да сложите тънък, виолетов колан върху рокля с цвят на лимон. Тъмният цвят на колана и тънката му форма ще подчертаят талията и ще издължат торса.


Разбира се, че един от най-важните моменти в избора на дрехи е поводът. Както и личният стил, темперамента и настроението дори. Надяваме се, че обаче, че е ясно едно – перфектни хора няма, а всеки може да намери дрехата, с която да се чувства страхотно, да подчертае предимствата и и да минимизира недостатъците.


За още интересни съвети, посетете нашия блог.