Как да носим гащеризон?
19.03.2021
Как да носим гащеризон?

Как да изберем и носим гащеризон?


Гащеризоните са стилни, свежи и удобни и може спокойно да отриете подходящ модел за всеки повод - от небрежна разходка в парка до официално вечерно събитие. Не случайно в последните години те са се превърнали в практичен заместител на роклите и много дами ги предпочитат.


Всичко това превръща гащеризона в задължителна модна находка за всеки дамски гардероб. 


Въпреки това, когато избирате модел, много важно е да съобразите някои ключови неща - като дължината, кройката, десена и т.н., за да сте сигурни, че той ще ви пасне по най-добрия възможен начин. За да ви помогнем, в тази статия сме подбрали полезни съвети и хитри трикове как да носите гащеризон. Вижте кои са те: 


Изберете свободен гащеризон за ежедневието

 

Когато вършите ежедневните си задачи или сте се отдали на лежерен следобед навън, то със сигурност искате да се чувствате комфортно в дрехите си. Гащеризоните със свободна кройка са идеален избор за ежедневието, тъй като ще ви осигурят свобода на движението, а и няма да ви се налага дълго време да умувате как да съчетаете блузата и панталона си, например. Просто обличате гащеризона и сте готови за излизане. 


Син свободен гащеризон


Стилистите препоръчват да бъдете внимателни със свободната кройка, тъй като прекалено торбестите и отпуснати гащеризони, колкото и да са удобни, могат да направят фигурата ви да изглежда безформена и да придадат нежелан допълнителен обем. За да избегнете това, уверете се, че моделът, който сте избрали е с пристегната талия, която ще подчертае формите ви по един красив начин. 


Изберете подходящата дължина 


Изборът на подходяща дължина също е много важен, тъй като прекалено късите крачоли биха могли да създадат оптическа илюзия за по-нисък ръст. Твърде дългите крачоли пък ще се влачат по земята, а това не изглежда особено красиво. 


Затова, ако сте избрали гащеризон по тялото, то перфектната дължина е точно до глезена. Така ще се радвате на издължен силует, но едновременно с това ще може да акцентирате и върху красивите обувки, с които сте решили да комбинирате гащеризона. 


дълъг дамски гащеризон на цветя


Ако пък сте фенове на гащеризоните с широки крачоли, бихте могли да изберете такъв с дължина малко под коляното. Разпереният ефект на крачолите ще балансира дължината им, създавайки красив и изящен силует. 


елегантен дамски гащеризон в черно


Затова не пропускайте да обърнете внимание на дължината на вашите гащеризони и ако се налага, може да ги занесете на шивач, който да се погрижи те да ви паснат до последния сантиметър. 


Подчертайте талията с колан 


Както добре знаете, коланите са способни да преобразят всеки тоалет, а това в пълна сила важи и за гащеризоните. Ако сте избрали модел, който е едноцветен или с един и същ десен от горе до долу, рискувате талията ви да се изгуби. Затова лесен трик е да добавите подходящ колан.


стилен бял дамски гащеризон


Не слагайте колана точно под гърдите, защото това може да направи горната част на тялото ви да изглежда прекалено къса и да наруши симетрията. Още една препоръка на стилистите е да изберете колан с подходяща ширина, нито твърде тънък, нито прекалено обемен. 


Изберете подходящата връхна дреха 


Когато времето навън е хладно или просто искате да надградите визията си, изборът на подходящата връхна дреха е от голямо значение. За небрежна и по-спортна визия, може лесно да наметнете отгоре любимото си кожено яке. За вечерно излизане или когато търсите по-стилна визия, блейзерът е перфектното допълнение. 


Важно е да отбележим, че ако сте се спрели на гащеризон, който има широки крачоли, препоръчително е да не го комбинирате с широка и дълга горна част, тъй като ще тялото ви да изглежда безформено и по-обемно. Ако долната част е широка, то изберете по-вталено сако, което ще подчертае силуета ви и ще балансира фигурата. 


След като вече знаете как да носите гащеризони по най-добрия начин, време е да ги добавите в гардероба си. В случай, че сте в търсене на подходящ модел, разгледайте колекцията дамски гащеризони на Gang.bg, където ще откриете свежи и атрактивни предложения.