Как да отпуснем тесни дънки?
15.01.2021
Как да отпуснем тесни дънки?

Съвети как да отпуснем тесни дънки


Всяка дама трябва да притежава поне един чифт дънки в гардероба си. Откакто са се появили, те не престават да бъдат актуални, предоставяйки не само модерна визия, но и удобство. Понякога обаче, след празничния сезон или когато сте объркали настройките на пералнята, е много възможно любимите ви дънки да станат по-тесни. Значи ли това, че трябва да се разделите с тях? Не съвсем!


За да ви помогнем да спасите дънките си, в следващите редове ще ви издадем няколко хитри и доказано работещи трикове, с които да ги отпуснете и да си възвърнете комфорта. Всички те са много лесни и може безпроблемно да ги приложите в домашни условия. Вижте кои са те:


Опитайте с кратка тренировка


Ако може да облечете дънките и да ги закопчеете напълно, но просто ги усещате леко стегнати, то най-лесният начин, по който може да ги отпуснете, е като направите кратка тренировка. Опитайте да направите няколко клека, като започнете бавно и постепенно засилите темпото. Освен, че е чудесна тренировка за стягане на бедрата и седалищните мускули, тези упражнения имат потенциал да разхлабят дънките ви. С този метод вършите едновременно две полезни неща, така че заслужава да му дадете шанс.


Използвайте ютия или сешоар


Ако горният метод не е достатъчно ефективен за вас, то още нещо, което може да опитате е да изгладите дънките с ютия, като използвате пара. Влагата и топлината ще помогнат на влакната да се отпуснат и разтегнат, като по-този начин възвърнат удобството на вашите дънки. Докато гладите наблегнете на участъците, където свиването се усеща най-много - обикновено това е зоната на талията и бедрата, а също и прасците, ако моделът е прилепнал по тялото. Повторете упражнението и от двете страни за по-голям ефект.


Същото може да направите и със сешоар, като внимавате да не използвате прекалено гореща степен. Важно уточнение, което трябва да направим е, че това до колко дънките ще се отпуснат, зависи в голяма степен и от материалите, от които са направени и тяхната еластичност.

Как да отпуснем тесни дънки


Метод с топла вода


Този метод е особено ефективен, когато дънките са се стеснили в след като са били в сушилнята. Това, което трябва да направите е да намокрите участъците, където дънките се усещат най-стегнати, обилно с топла, но не твърде гореща вода. След това разтегнете плата максимално с ръце и повторете движенията няколко пъти, докато се появи резултат.


Ако материята на дънките ви е по-твърда и не особено еластична, то към водата добавете малко количество омекотител за дрехи, който ще помогне да отпуснете дънките повече.


В интернет ще откриете и други вариации на този метод, като например да обуете дънките и да влезете с тях във вана с топла вода или под душа, след което да стоите с мокрите дънки, докато изсъхнат. Много потребителите споделят, че това е дало успешни резултати, но ако трябва да сме честни, изглежда малко прекалено и твърде дискомфортно да прекарате няколко часа с мокри крака. Ако положението е неспасяемо, то най-добре е да разгледате за нов чифт дамски дънки, с който да заместите предишните.


В онлайн магазинът на Gang.bg предлагаме модерни и качествени дамски дънки в разнообразие от стилове и размери, за да изберете модел, в който ще се чувствате комфортно и ще изглеждате неотразимо. А ако се чудите какво да правите със старите - може да ги подарите на приятелка или ги дарите на хора в нужда.