Намалението важи до 31.10.2024

Как да подготвим гардероба си за променливото време
06.09.2024
Как да подготвим гардероба си за променливото време

Лятото ловко се изплъзва от ръцете ни и горещите дни полека отстъпват на прохладната есен. Това не бива да ви тревожи по никакъв начин! Не само, че всеки сезон има своя чар и своите предимства, но и е перфектно време да освежим гардероба си, зареждайки го с подходящи дрехи. Особеното при есента е, че подобно на пролетта, тя е изключително променлив сезон. Сутрините са прохладни, през деня става топло, следобед се разхлажда и често вали, а вечер си е направо студено. Точно затова трябва да подберем в такъв асортимент от дрехи в гардероба си, с който да имаме възможност да създаваме аутфити, подходящи буквално за всякакви условия. С две думи – и да ни вали, и да ни пече – да се чувстваме комфортно и стилно. Това изглежда като много трудна задача, но всъщност е доста лесно, когато си избирал мъдро в магазина за дрехи. В тази статия ще ви разкрием няколко прости съвета, които ще ви улеснят в подготовката на гардероба за есента.


На първо място запомнете – слоеве, слоеве и пак слоеве!

Наслояването на дрехи си е истинско изкуство и ако се справите добре, определено ще изглеждате много стилно. Освен това, този начин на обличане ви гарантира, че ще се чувствате добре при различни температурни амплитуди и условия. Можете лесно да добавяте или махате по един слой. Ето и един пример за ежедневно облекло от няколко слоя. Съветът ни е винаги да започвате с топ или тишърт от естествена материя. Така позволявате на кожата да диша и предотвратявате изпотяването. Продължете с  жилетка или блуза от фино плетиво, а за връхна дреха изберете тънко преходно яке или класически тренчкот, който ще ви предпази от евентуален дъжд и  вятър. Перфектните аксесоари за есенните дни са – красив шал, шапка и разбира се чадър. Спрете се на непромокаеми обувки и сте готови да покорявате върхове!


Вторият ни съвет, към който доста често апелираме, е да се придържате към естествените тъкани.
 Запомнете - няма нищо по-хубаво от натуралното, както са казали старите хора, природата си знае работата. Памук, вискоза, лен, вълна или комбинация от тях.. толкова богат асортимент от материи, които абсорбират влагата, позволяват на кожата да диша и са естествен терморегулатор. Облечени с дрехи от естествени влакна, ще се чувствате добре при всяка температура. Хубавото е, че модната вълна от естествени материи става все по-актуална и вече почти всички големи имена в бранша се придържат към тях.


В последния ни съвет ще ви напомним за капсулния гардероб и неговите предимства.

Не затрупвайте гардероба си с излишни неща. Не забравяйте, че е важно качеството, а не количеството. Подберете малък брой универсални дрехи, които се съчетават лесно и са подходящи за различни поводи. Инвестирайте в качествени дрехи, които ще издържат по-дълго и няма да излязат бързо от мода. С този минималистичен подход на обличане ще спестите много време и енергия за създаване на аутфити.