Как да подготвите гардероба си за есента
20.10.2021
Как да подготвите гардероба си за есента

Да подготвим гардероба за есента!


Астрономическата есен официално вече е тук. Ако лошото време ви е заварило неподготвени, значи е дошъл ред да извадите летните дрехи от гардероба и да ги замените с такива, които са подходящи за есента. В тази статия сме подготвили няколко практични и полезни съвети, които ще направят преходa към есенния ви гардероб много по-лесен и организиран. Вижте кои са те:

Освободете място в гардероба

Първата и най-важна стъпка в подготовката за есенния сезон, е да извадите всички летни дрехи от гардероба. Така ще освободите достатъчно място за топли пуловери, меки жилетки, панталони и целия останал есенен арсенал. Преди да изпратите летните дрехи да си почиват в следващите няколко месеца, съветваме ви да отделите малко време, за да прецените кои от тях ще носите следващия сезон, кои не сте обличали и е по-добре да подарите на приятел, и с кои вече е време окончателно да се разделите. Огледайте дали разполагате с достатъчно закачалки и ако е необходимо добавете още, върху които да закачите сезонните якета и връхни дрехи. Още един чудесен трик е да използвате вакуумни клипове за съхранение за летните дрехи, които ще ви помогнат да спестите повече място. Сортирайте наличните есенни дрехи Има една приятна еуфория в това да извадите есенните си дрехи, които не сте носили толкова отдавна. Със сигурност, разглеждайки ги, ще откриете любими находки, както и дрехи, които сте забравили, че притежавате. Преди да ги подредите в гардероба, не забравяйте да сортирате и тях. Най-лесният начин да го направите е като ги разделите в три купчини. В едната отделете всички дрехи, които харесвате, отговарят на нашия настоящ стил и нямате търпение да носите този сезон. Във втората място ще намерят дрехи, които не са подходящ размер или почти не сте носили миналата есен. В последната купчина поставете всички дрехи, по които вече личат признаците на износване. След като приключите, подредете първата купчина в гардероба, втората - подарете на познати или дарете за хора в нужда. Третата купчина е най-добре да дадете за рециклиране или вие самите да помислите за интересни направи си сам проекти, в които да включите неносимите дрехи.

Експериментирайте с различни тоалети

Вече знаете кои са дрехите, които остават във вашия есенен гардероб - време е за забавната част. Опитайте да създадете различни комбинации с наличните елементи. Бъдете смели и експериментирайте. Така със сигурност ще откриете нови и интересни тоалети, които досега не сте носили.


Другото предимство на това упражнение, е че ще може да забележите какви дрехи има нужда да добавите в гардероба си, за да го направите по-функционален и разнообразен. 



Отидете на шопинг за нови есенни находки


Това несъмнено е най-приятната част. Пазаруването на дрехи за новия сезон ще ви помогне да освежите визията си и да изглеждате забележително, дори в предстоящите хладни дни. Ако сте от хората, които обичат да се движат в крак с модните тенденции, съветваме ви да проучите кои трендове ще бъдат актуални и да ги приложите по един практичен и носим начин. 

Ако имате нужда от вдъхновение за есенния сезон, не забравяйте да разгледате стилните предложения на Gang.bg или да посетите нашите физически магазини в страната!