КАК ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ УВЕРЕНО В ДРЕХИТЕ СИ?
13.04.2021
КАК ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ УВЕРЕНО В ДРЕХИТЕ СИ?

КАК ДА ИЗЛЪЧВАМЕ УВЕРЕНОСТ С ОБЛЕКЛОТО СИ?



Едва ли има съмнение колко е важно да вярваме в себе си и да излъчваме тази увереност към околния свят, независимо дали става въпрос за поведение или облекло. А дрехите за жените са неизменна част от цялостното самочувствие и изразяване.


Знаем, че една дреха може да направи чудеса с нас, но и може да ни срине, ако направим сериозен гаф и станем обект на неодобрително отношение. Особено ако не си вярваме. Всички понякога имаме своите съмнения и колебания. Как обаче да се научим да ги преодоляваме и да бъдем по-уверени с дрехите, които носим?


Първо покажете увереност в собственото си тяло

Наясно сме, че това е най-трудната стъпка. Но няма как да си в мир със себе си, ако не се приемеш. Такъв, какъвто си. ОК, не сте супермодел с под 25% телесни мазнини. И това е съвсем НОРМАЛНО.


Винаги обаче може да промените нещо в себе си и това е вашата сила – знанието, че това е вашето собствено тяло и че ако пожелаете, може да постигнете много. Но само ако се обичате взаимно.


Така че показвайте го. Поливайте тази връзка с обич, грижа и самочувствие. Ако имате план за промяна – действайте. Знаейки, че правите каквото трябва, не увесвайте нос заради малко целулит или плюс 2 сантиметра в някоя обиколка. Просто се облечете и излезте навън.


Извадете вашите тайни (или явни) оръжия

Не казваме, че модата е бойно поле, но коя дама не иска да е поне малко забележима, чаровна и обект на внимание. А за тази цел трябва добре да познавате силните си страни, що се отнася до фигурата и облеклото. 


Ако имате малко повече извивки, може би ще изглеждате по-уверена в рокля, която показва плюсовете ви, вместо в нещо впито по вас, като втален гащеризон например.


Ако сте миньонче, хоризонталните ивици ще ви направят лоша услуга. Ако сте с висок ръст пък, вертикалните ще ви издължат прекалено.


Вижте добре пропорциите си. Дълги крака? Чудесно, покажете ги! Помислете обаче дали торсът ви не е по-къс спрямо тях и опитайте да спазите хармонията. Помислете за широчината на раменете и на ханша, за тена и силуета си.


Изберете това, което ще прикрие там, където се смущавате, и ще покаже вашите плюсове. После нека цветът да е вашият, без съмнение. Когато силите ви са добре групирани, излезте крачка напред и не се притеснявайте за стила. Вашият е.

Просто привлечете погледите към любимата ви част от тялото. Знаете как.


Открийте точните цветове за вас

За да се обличате и носите дрехите с увереност, трябва да знаете кое ви стои чудесно и кое не толкова. Това особено се отнася за цветовете на облеклото спрямо вашия тен и цвят на косата.


Бихте могли сравнително лесно да се ориентирате в подходящите нюанси за вас, ако прецените вашия тип спрямо цвета на кожата ви и подтона, който притежавате. Вижте как да го направите тук: Кои цветове дрехи са най-подходящи за моя тен 


Открийте вашия личен стил

Особено важно е да се чувствате удобно и на мястото си с това, което сте облекли. Невинаги това, което е най-естествено за вас, е подходящото за случая и е нормално често да има дрескод, с който да се съобразяваме. Но все пак е добре да запазите връзката с истинското ви аз, докато сте с определена дреха. А не да се чувствате като непозната за самата себе си. Така вашата самоувереност бързо ще се изпари.


Особено в ежедневното си облекло, не се колебайте да покажете вашето лично отношение и вкус. Така аутфитът ви ще е ваш личен, дори да експериментирате с нещо, което ни бихте сложили по принцип.


Нали не забравяте, че облеклото е първото, което другите забелязват у вас? Важно е да се чувствате комфортно, когато се представяте на света.


Не излизайте твърде много от зоната си на комфорт

Да, този термин е доста предъвкван, що се отнася до личностно или професионално развитие, и на нас не ни е най-любимият. Но когато става въпрос за увереност и дрехи, си е точно на мястото.


Защото облеклото в ежедневието не може да не е комфорт. Тук не говорим за униформа или сценичен костюм. Няма нищо по-лошо от това да сте „затворник” в тоалет, който ви кара да се чувствате неудобно. 


Внимавайте колко показвате и скривате от вас. Ако прекалите с дължината, може и да се почувствате прекалено непривлекателна и скучна. Обратното, ако полата ви например е прекалено къса, при движение, сядане и ставане ще сте вечно на тръни.


Преди да излезете от вкъщи, помислете какво прикрива и показва от вас вашият аутфит. Винаги трябва да се чувствате уверени в начина, по който сте облечени.


Преценете внимателно повода

Дори и без посочен дрескод, някои събития сами ще ви подскажат как да действате. Ако искате да сте достатъчно уверени в това, което носите, напишете си добре домашното.


Преценете повода, останалите присъстващи и не правете излишни рискове в облеклото си. Иначе няма да се чувствате на мястото си.


Малко екстра практични съвети


Облечете си… усмивка 

Това е супер силен аксесоар, не го забравяйте. Просто се уверете, че нямате червило по зъбите и грейте. Така ще вдъхнете увереност на себе си, а и най-вероятно ще обезоръжите и очаровате околните.


Носете тъмни очила

Това си е стар изпитан психологически трик. Избягването на пряк визуален контакт с околните може да повиши самоувереността ви и чувството ви за защитеност. Може да е наивно, но върши работа, а това в някои моменти ни е много важно.


Вдигнете брадичка

Нека вие притежавате пространството. Решили сте да изглеждате по определен начин и точка! Хората имат право на различни мнения. Уважавайте това. Но най-вече уважавайте своето право на мнение.


Нека тези съвети ви дадат още добри доводи да се обличате както ви харесва и да бъдете щастливи и в мир с вашите избори. И като споменахме избори, ще се радваме да ги правите и на gang.bgПостарали сме се да ви дадем достатъчно опции и ще сме щастливи да се срещнем там. 


До скоро!