Как да стесним панталон?
29.04.2021
Как да стесним панталон?

Няколко идеи как да стесним панталон


Нека бъдем реалисти, всеки от нас има фаворити в гардероба си. Често въпросната дреха бива носена от нас много по-често отколкото останалите и ни е трудно да се разделим с нея, когато този момент настъпи. 


Още по-тежко е, когато този момент не идва по естествен начин (чрез износване на дрехата),а се случи заради непредвидени и непланирани ситуации като скъсване, изгаряне с ютия, поява на неотстранимо петно, оцветяване в пералнята и дори отслабване.


Въпреки че повечето дами биха се зарадвали на факта, че са намалили размера си, това може да доведе и до невъзможност да продължим да носим любимия си дамски панталон или дънки.


За съжаление, не можем да намалим размера на панталоните, заедно с нашия, но можем да приложим различни трикове и хитрини, за да ги стесним и да удължим живота им. Ето и някои  от тях:


Използвайте колан или шал

дънки с колан

Ако промяната в размера не е толкова драстична, можете да използвате колан и да пристегнете горната част на панталоните. Вместо колан, можете да постигнете същия резултат и с шал, който да разчупи модела и да внесе свежест във визията ви. 


Добавете копче от вътрешната страна


Можете да пришиете копче или друг закачащ механизъм от вътрешната страна на панталона. С този трик ще стегнете и стесните частта около талията си и то по незабележим начин.


Пришийте ластик


Можете да добавите еластичен материал от вътрешната страна, който да свие панталоните ви и в същото време да ги направи удобни и еластични. Тъй като  това е по-сложен процес, можете да се обърнете към специалист, в случай че не се чувствате достатъчно сигурни в уменията си.


Секретната игла върши чудеса


Ако ви се налага да измислите бърз и лесен вариант, доверете се на секретната игла. Това е универсален инструмент, когато става дума за импровизации, а и може би вече дори имате опит с него. Голяма част от нас са попадали в неочаквани ситуации със скъсано копче или цип и именно секретната игла ни е оказвала първа помощ да “закърпим” ситуацията.


Стесняване на крачоли


Ако желаете да обуете по-високи боти или ботуши, но крачолите ви са твърде широки и комбинацията не изглежда добре, може да опитате със следния трик. Ако крачолите са по-дълги, подгънете ги веднъж, ако са с нормална дължина, ги оставете така както  са. Изпънете ги надолу към ходилото и ги увийте около крака си. Обуйте чорап върху тях, за да ги задържите в пристегната позиция и след това обуйте обувките, които сте избрали.


Обърнете се към професионалист


В случай че вече изброените трикове са неприложими, не се чувствате уверени в уменията си с конеца и иглата или просто нямате времето или желанието, винаги можете да се обърнете към специалист. Освен да стесни панталона ви, един умел шивач може да промени модела и да го разчупи или да ви даде идея как би изглеждал по-добре на фигурата ви. 

стесняване на панталон


Това бяха няколко съвета от нас, които  да приложите, ако сте се оказали в ситуации с твърде широк панталон. А ако сте решили, че искате просто да замените големия панталон, в онлайн магазина на Gang ще откриете модерни и стилни предложения за всеки сезон!