Какво да облечем за 8 март?
06.03.2023
Какво да облечем за 8 март?

Какво да облечем за 8 март?



Денят на жената наближава и е време ние, дамите, да се приготвим с подходящия тоалет за празничната вечер!


1. Рокля с флорални мотиви


Какво по-нежно и женствено за деня на жената от дълга рокля с флорален мотив? Ефирният и леко прозрачен плат на изделията изваждат нежността на почит. Ако искате да събудите своята женствена енергия, определено с тази рокля ще успеете да постигнете целта си и ще се чувствате специална. А флоралният мотив винаги е на мода в текстилния дизайн още от самото му начало. А ако това е тема, която ви е интересна, може да разгледате творчеството на един от най-значимите текстилни дизайнери - Уилям Морис.



2. Цветна и елегантна визия с блейзър и панталон в модерни цветове


А за дамите, които се чувстват по-комфортно в панталони, могат да заложат на по-свежи и пролетни цветове. Това, че не си облечена с рокля не означава, че не можеш да бъдеш нежна и женствена! Красотата идва от душата, а нежността от държанието и излъчването. Панталоните в лавандулово лилаво са чудесен избор за празника, поради няколко причини: 1. Лилавото отново е на мода и през 2023!; 2. Цвета е изключително свеж и придава настроение за наближаващата пролет; 3. Със сигурност ще си отиват с цветята, които ще получите. А какво да сложим върху панталона? За да бъдете по-официални в този ден, но и да се чувствате комфортно и свежо, този блейзър с флорални мотиви отново е супер идея. Изключително стилен и нежен. Със сигурност ще го носите дълго време, защото ще бъде открояващ в гардероба ви и както се казва ще бъде вашата “глътка свеж въздух”.



3. Пола от тюл с нежна блуза и красиви бродерии

Заложете на пастелните нюанси в бежово или небесно синьо. Те набират популярност през последните няколко години и определено има защо. Тези цветове са леки и ефирни с нотка романтизъм, изключително характерни за пролетта, така че какво по-хубаво от пролетни цветове за 8 март? Пастелната тенденция съществува от доста време, като корените и се зараждат още в началото на 20 век. В днешно време се е превърнало в една от най-популярните тенденции в модата с много различни интерпретации. ТЮЛ - ЗАЩО НЕ?! Изключително добър начин да покажем освен жената, а и детето, което сме запазили в себе си. Нежна блуза или потник, ваше е решението! А красивите бродерии по тюлените поли са детайл, който няма как да остане незабелязан!

  


4. Класическа разкроена миди рокля в цвят сьомга с колан.


Ако следите тенденциите или нашия блог, със сигурност знаете, че миди роклите се завръщат с пълна сила. Изключително елегантна дължина, добила популярност през 50-те години на 20-ти век. Цвят сьомга се появява често на ревютата. А цветовете, с които си подхожда най-добре са войнишко зелено, пастелно синьо и цвят патладжан. Този сезон облечените колани, които съответстват на цвета и плата на вашето облекло са много модерни. 

5. Мини овърсайз рокля в модерен цвят


Овърсайз тренда добива своята популярност още през 90-те и от тогава не е излизал от мода. Все по-често го виждаме в различни изделия, като панталони, блузи, а вече и рокли. Вместо да губи своята внушителност с времето, той става все по-забелязван и избиран от хората на новото време. Голям плюс е, че винаги ще ти е удобно и няма да се притесняваш след като си похапнеш. А това зелено е страхотен избор - отново пролетен цвят подходящ за празника и носещ спокойствие и свежест в ежедневието.

6. Ярко червена мини рокля


Подходяща за най-смелите дами, които искат да изпъкнат на празника. Червеното - един изключително внушителен, но и в същото време нежен цвят, показващ женствеността и пламенната енергия на дамата избрала да го носи. А роклите с такъв тип деколте набират популярност през 70-те, а сега се завръщат с всичка сила. Ретро рокля, добила нюх на модернизма е изключително добро решение за всяка смела дама, която не се страхува да покаже дивото в себе си.



Днешните размисли завършваме с това, че жената е изкуство, а изкуството не е създадено да бъде перфектно, а да придобие естетика от собствената си идентичност. Затова мили дами, бъдете себе си и носете това, което ви кара да се чувствате добре. А нека на 8 март - деня на жената да покажем тази идентичност и да накараме душите ни да се чувстват специални.