КАКВО ДА СЛОЖИМ В КАПСУЛНИЯ ГАРДЕРОБ ТАЗИ ЗИМА?
19.11.2020
КАКВО ДА СЛОЖИМ В КАПСУЛНИЯ ГАРДЕРОБ ТАЗИ ЗИМА?

Какво да сложим в капсулния гардероб тази зима?


ЛАЙФСТАЙЛ БЛОГЪРЪТ ЕМИ ИВАНОВА И GANG ПРЕДСТАВЯТ

 „НАЙ-НЕОБХОДИМОТО ЗА СЕЗОНА”



Идеята за капсулен гардероб, който да побере дрехите ни за предстоящия сезон, е все по-популярна в последно време. Всъщност хрумва на Сузи Фо, съдържателка на моден бутик в Лондон, още през 70-те. А след като дизайнерката Донна Каран я популяризира в своя колекция през 1985 г., вариациите, броят на дрехите в гардероба и съветите днес биха могли да запълнят доста ненаписани учебници по темата. 


Но нека да кажем все пак що е то капсулен гардероб?


Накратко, водени от идеята за минимализъм, изчистеност и практичност, подбираме за предстоящия сезон най-необходимото за носене, а останалото се прибира или се сбогуваме без сантименти с него. Това е определена бройка от дрехи, които са сравнително класически, от сходна цветова гама и позволяват достатъчно варианти на съчетаване. Както личи от името му, капсулният гардероб е нашето лично мини пространство с дрехите ни за „бързо реагиране” – любими, точни по мярка, качествени и най-вече достатъчни.


Знаем много добре, че думата „достатъчно”, употребена за количество дрехи, би довела до нервен срив доста от нас. Но пък и опитването на нови идеи си струва тръпката. Затова решихме да поканим лайфстайл блогърът Еми Иванова да направи своя подбор на дрехи от новата колекция на GANG за сезон есен-зима. Да видим какво включи тя в персоналния си капсулен гардероб.


#1 Свободна жилетка с качулка в екрю



Жилетката определено е от дрехите, които задължително трябва да присъстват в гардероба ми. На първо място, от чисто практична гледна точка. Често се случва сутрин, когато излизам, да е мрачно и доста студено, а следобед слънцето да е силно, и в такива дни тя ми е изключително полезна. Освен това моделът на Gang е супер лек, приятно мек и удобен за носене. Когато накарам фантазията си да работи на максимални обороти, жилетката ми помага да съм истински аутфит хамелеон. Мога да я съчетая с лек спортен панталон и маратонки за разходка в парка. Мога и да я превърна в стилна и предизвикателна туника тип рокля и да сложа високи токчета.


#2 Свободен пуловер в жълто



Зимата без пуловер е като лято без бански. Абсолютно невъзможна. Освен че топли и ми създава усещане за уют, мога да го съчетавам с различни дънки, панталони или поли. Тъй като пуловерът на Gang е свободен, може леко да открива раменете ми и да бъда секси и неглиже. Но може и да бъде топлата ми прегръдка в забързания ми ден. 


#3 Дънки от еластичен деним с избелен ефект и ластик



Аз лично нямам човек от обкръжението си, който да не носи дънки. Неслучайно от платформата за бизнес проучвания Statista оценяват световния пазар на деним за 2020 г. на над 110 млрд. щатски долара – https://www.statista.com/statistics/541304/size-of-the-global-jeans-market/А легендарният  Ив Сен Лоран заявява: "В този живот съжалявам само за едно - че не аз съм измислил денима". Дънките успяват да се превърнат от грубовато работническо облекло в миналото до най-приспособимия попкултурен и моден артикул днес. Моят личен вкус също ме задължава да имам поне един чифт в капсулния си гардероб. Моделът от Gang мога да съчетавам с пуловер, блуза или сако. Мога да бъда на токчета или с маратонки. Мога и да обогатявам с различни колани като моден аксесоар и добавяне на акценти, които харесвам. В същото време моделът и дължината са супер актуални.


#4 Памучна пола в жълто с десен пейзаж



Полата също е от базовите дрехи в дамския гардероб. Няма спор, много по-женствена е от панталона, носи различно усещане за свобода, нотка уязвимост и фриволност. В конкретния случай моделът на Gang е пъстър и смел, но това е точно в моя стил на обличане. Обичам понякога да бъда дръзка и контрастна и смело мога да съчетая тази пола с жълтия пуловер, което е и тренд в момента.


#5 Панталон в бежово с ръб



Панталоните са ми любими и необходими за работния ми ритъм – две от условията за присъствие в зимната ми „капсула”. Харесах от пръв поглед този спортен модел на Gang. В него има нещо свободно, но и нежно, а ръбовете му придават собствен характер. мога да го съчетавам с всякакви блузи, с жилетка и спортни обувки. 


#6 Блуза фино плетиво с висока яка в бежов цвят 



Този тип блузи с къс ръкав също са от базисните за гардероба ми. Харесвам изчистените модели като този, избирам подходящ ненатрапчив цвят и получавам страхотна основа, върху която да градя цялостния си аутфит според настроението, повода и времето. Мога да я съчетая с жилетка или направо да сложа яке върху нея, а комбинациите с дънки, панталони и поли не са никакъв проблем. 


#7 Блуза от меко плетиво в бежово



Заедно с пуловера и блузата с къс ръкав тази блуза от меко плетиво с дълъг ръкав на Gang ми осигурява необходимия минимум дрехи „горна част”, които да съчетавам с връхните си дрехи и всичко останало. Тук отново избирам нещо по-класическо и удобно. И отново съм в цветовата гама, която ще бъде основната ми за сезона. 


#8 Аксесоарите. Дамска чанта в комплект от четири части в кафяво


 

Колкото и да са различни концепциите за капсулен гардероб, всички дават на аксесоарите по-голяма свобода откъм брой и разновидности. Нали идеята е точно те да са онзи дребен детайл, променящ картината, която рисуваме с нашия аутфит. Но ако трябва да избирам, все пак се спирам на дамската кожена чанта. Чиста класика, която никога няма да ме „предаде”, а и ми дава възможност да я ползвам в различните комбинации с дрехите от гардероба си. А моделът, който Gang предлагат, е 4 в 1 и заедно с чантата получавам портмоне, органайзер и още една мини чанта. Веднага вътре в „капсулата”!


Цветовата гама


Избирам предимно бежово-жълта гама за моя капсулен гардероб поради няколко причини. Най-важната, защото ми харесва. Защото мисля, че кореспондира добре с цвета на косата и на лицето ми. И защото е тренди. 



Комбинациите


Ето малка част от това, което си представям на пръв поглед като съчетания:


Вариант 1

#1 Свободна жилетка с качулка в екрю

+

#5 Панталон в бежово с ръб

+

#6 Блуза фино плетиво с висока яка в екрю


Вариант 2

#2 Свободен пуловер в жълто

+

#Памучна пола в жълто с десен пейзаж


Вариант 3

#Дънки от еластичен деним с избелен ефект и ластик

+

#7 Блуза от ситен рипс в бежово

+

#8 Дамска чанта в кафяво


А какви са вашите комбинации?

Ще се радваме, ако заедно с Еми Иванова сме ви вдъхновили за вашия личен капсулен гардероб, в който да съберете любимите си дрехи за предстоящия сезон. И не забравяйте, че на първо място е вашето собствено усещане. Добавете към него малко фантазия. А ако добавите и нас, от Gang, ще ни направите щастливи.


Бъдете щастливи и вие!