КАКВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЛОЖИМ В КАПСУЛНИЯ ГАРДЕРОБ ТАЗИ ЕСЕН?
01.10.2021
КАКВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЛОЖИМ В КАПСУЛНИЯ ГАРДЕРОБ ТАЗИ ЕСЕН?



КАПСУЛЕН ГАРДЕРОБ ЗА ЕСЕНТА



Независимо дали сте привърженици на популярната напоследък идея за капсулен гардероб, при всички положения имате наум няколко базисни дрехи, които могат да „изнесат“ на гърба си целия есенен сезон. В днешната статия ние също няма да се впускаме в подробно описание на една такава система на обличане и няма да броим чифтове и блузи. Просто ще разгледаме няколко предложения за дрехи, които да не пропускате и които да съчетавате според вашия собствен вкус. И като казахме вкус, започваме с уговорката, че капсулният гардероб не е толкова стриктно подвластен на трендовете. По-скоро ще си говорим за класики с полъх на 2021. Така че нека забъркаме заедно един коктейл от шик, удобство и гъвкавост. Нещо любимо на нас, Gang.


Дамско сако


Да, взели сме тази прекрасна дреха назаем от мъжете, за да я направим много по-шик. Особено за работещите момичета, сакото е облекло, което задължително трябва да имаме в гардероба си. С него винаги вдигаме рязко нивото, дори отдолу да сме сложили най-обикновена едноцветна тениска. Дръжте го някъде на закачалка на една ръка разстояние и срещата, изникнала ви в последната минута, ще е спасена.

Съчетайте със спортно-елегантен панталон, дънки или миди пола.




Миди пола 

Писали сме вече достатъчно защо полата не е само лятна дреха и за това колко женствена прави визията ни автоматично. Хубавото е, че каквито и температурни обрати да ни предложи есента, имаме варианти какво да сложим, за да ни е по-топло на краката, носейки тази дреха. И можем да варираме в комбинациите от сандали до боти и кубинки.


Тази година полата солей продължава да доминира, така че, ако се спрете на такъв модел, определено ще сте в тренда.


Съчетайте със сако, къса жилетка или топ в топлите дни.



Жилетка

Ето още нещо за променливата есен. Стилно, топло и удобно. Жилетката може фино да добави още един пласт върху дрехите ви, без да създава излишен обем. А когато следобедите са топли, няма да се превърне в неудобен „свръхбагаж“. Цветово се придържайте към по-есенни и топли тонове, но не ви спираме, ако ви се експериментира с нещо по-биещо на очи. Тази дреха е свобода, преди всичко. 

Съчетайте с дънки, миди пола или панталон. Ако е къса и фина, е идеална под яке или блейзър.



Риза

Ако не през есента, кога? Това важи в пълна сила именно за дамските ризи. Тук не говорим за строгия работен дрескод, в който ризата е един от неизменните елементи на облеклото. В този сезон това е жизненоважна дреха в ежедневието ни. Имаме толкова приятна елегантност, която може да замени тениската в топло време, да се носи под жилетката, втъкната в дънките, или пък под по-плътен пуловер, когато застудее. Изобщо ризата е идеалната основа, върху която можем да градим небрежност или шик.

Съчетайте с дънки, панталон, жилетка или блейзър.



Блуза от фино плетиво


Ако асоциациите ни са свързани с работно облекло, блузите отстъпват на ризите, но това е само на пръв поглед. Всъщност една мека и фина блуза ще ви свърши чудесна работа, ще подчертае приятно извивките ви и няма да се притеснявате за всяка гънка, както при класическите ризи. А ако говорим за ежедневието и за една разходка в свободното време, не се колебайте. Есента е сезон именно на тези блузи. Може да заложите на сигурно с неутрални цветове, но може и да покажете смелост. Копчета, дантела и тюл ще превърнат тази дреха в приятен акцент от цялостното ви облекло.

Съчетайте със… почти всичко, за което се сетите, и няма да сгрешите.





Дамски дънки


Тях изобщо сваляме ли ги някога? Едва ли можем да си представим един капсулен гардероб без джинсите и присъствието им тук едва ли е новина. В тренда са по-тъмните модели, а и това е повелята на сезона. Но пък в слънчевите дни имате и вариант да изберете още един чифт в топъл и нестандартен нюанс като бежово например. Няма да са класическите индиго, но ще запазят небрежността и удобството на дънките, плюс малко по-фино и елегантно излъчване.


Съчетайте с всичко по ваш вкус.




Дамски елек

Ако работата ви го позволява или пък в ежедневието сте повече навън, елекът е вашето тайно оръжие. То е от онези дрехи, които уж не ни се струват задължителни, но пък, като ги нямаме, поглеждаме завистливо към дамите, които ги носят небрежно през есента. Ако сте пропускали предишните сезони, сега е моментът. 

Съчетайте с блуза, пуловер или риза.



Преходно яке

Няма как да минете без това в гардероба си. Дали ще е лек шушляк,  къс шлифер, дънково или така модерното сега кожено яке, есента го изисква. Просто подберете това, което е в тон с останалата част от облеклото ви. 

Съчетайте с всичко по ваш вкус.




Няма да им обръщаме специално внимание, но не забравяйте така важните тениски, които да са ваша основа за надграждане. Ако са по-скоро едноцветни, ще се улесните много. Включете и поне един шик топ за всеки случай и съчетавайте умно и с размах. Що се отнася до обувките, есента ви дава възможност да носите от сандали до кецове и кубинки. Прибавете в списъка по един чифт.

Това бяха нашите предложения за есенен капсулен гардероб. Както казахме, няма да сме стриктни и изчерпателни, защото идеята му е да е съобразен най-вече с вашия собствен стил и ритъм на живот. Ако искате да добавите още, разгледайте новата колекция на Gang. Постарали сме се да ви осигурим достатъчно разнообразие и качество.