КОГАТО ОЩЕ НОСИМ ДРЕХИ С ЕТИКЕТ „ОТ МЛАДОСТТА НА МАМА”, ИЛИ 5 КЛАСИКИ, КОИТО НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ МОДА
02.05.2021
КОГАТО ОЩЕ НОСИМ ДРЕХИ С ЕТИКЕТ „ОТ МЛАДОСТТА НА МАМА”, ИЛИ 5 КЛАСИКИ, КОИТО НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ МОДА

5 ОБЛЕКЛА, КОИТО НИКОГА НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ МОДА


Модата постоянно се мени и често е супер досадно постоянно да се съобразяваме с това, което идва и си отива внезапно. Нямаме време, нямаме нерви, а и излишни пари да го правим. Пък и да си признаем, много от „писъците на модата” ни се струват откровено грозни или прекалено смели за нашите разбирания. За залеза на някои безумни трендове се радваме. И обратното, за неща, които са ни били любими или са ни носили сантимент и носталгия, съжаляваме.


За щастие, има визии и облекла, които никога не излизат от мода. Това са дрехи, които са дефилирали край нас години и години, и които може би ще ни надживеят. Виждали сме ги облечени от майките ни, носим ги сега, носят ги и децата ни. 


Хубавото на тези класики е, че можем да ги използваме като основни в ежедневието си и едновременно да сме стилни, без да купуваме непременно нещо ново. А това са си спестени пари. Или пренасочени към нещо друго.


Ако сте от тези, които не обичат да се втурват по всичко модно и временно, представяме ви 5 облекла, които може да носите, когато си пожелаете, без да сте извън основния тренд.

Не бързайте да ги захвърляте, защото в света на модата те нямат намерение да тръгват никъде.


Малка черна рокля

Не се сещаме коя друга класика би могла да бъде поставена на първо място. Малката черна рокля, или МЧР, отдавна е заела трона си и ни гледа победоносно от там.


Независимо дали става въпрос за излизане по женски, среща или друга забавна уикенд активност, това е най-подходящото, което може да облечете. Ясно е защо Коко Шанел лансира този стил – просто тази дреха, заедно с обиците и официалните обувки, стои секси на всички.


Тук идва и основателният въпрос може ли МЧР да бъде ежедневна?

Може и да ви прозвучи като клише, но да, може да я сложите за всеки повод. Наистина.


От една страна имаме класическите и опростени модели, които прилепват по тялото. Но имаме и плетените и свободни модели, които също са класика. Те са перфектния избор за кежуал стил или за   минималистична рокля, която може да съчетаете просто с ботуши и яке.


Да обобщим – гардеробът ви остава незавършен без МЧР. Изберете класическа форма, която приляга плътно по цялото тяло и носете с дължимото самочувствие.


Съчетайте със…

Класически официални обувки, но и със спортно-елегантни; яке или блейзър; аксесоари, които ще ви придадат характер.


Кожено яке

Чиста класика. Коженото яке може да направи всеки аутфит да изглежда забележително изразителен и секси. Ако майка ви се е грижила правилно за своето яке, вземете го назаем и можете да сте сигурни, че ще сте тренди и днес. Определено издържа дълго на носене и умее да предпазва от вятъра и от мимолетните модни залитания.


Съчетайте със…

Почти всичко. Може да го наметнете върху тениската и заедно със скини дънките ви ще допринесат за рокерската визия. Или останете на мотора, но сложете лека рокля под коженото яке за шик ефект. 


Още малко варианти за комбинации:

кожено яке + дънкова пола + тениска с щампа

кожено яке + прави класически дънки

кожено яке + свободна тениска с v-образно деколте


Класическа бяла риза

Тя трябва да бъде не просто някъде в гардероба ви, но винаги изгладена и на разположение. Бялата дамска риза е универсалната дреха, която буквално можете да носите навсякъде и при всякакъв повод. Без значение дали е с дълги, къси, навити ръкави, дали е памучна, от лен или сатен, тя е супер стилен и семпъл вечен моден тренд.


Подобно на класическите дънки, кецовете и тениската, бялата риза е хамелеонът, който може да ви представи в добра светлина при всякакви ежедневни ситуации.

Ако полагате необходимите грижи за нея, ще ви е вярна не един и два сезона.

Чудесна инвестиция, не смятате ли?


Съчетайте със…

Каквото си помислите. Ще ви подскажем с дънки и палто или пък с пуловер, под който да я облечете. Направете я връхна дреха, разкопчана и върху рокля. Може да сложите спортно яке върху нея, може да поставите ефектен колан, може да я съчетаете и пъхнете в пола. С нея можете много неща. 


Дрехите с флорални принтове

Това си е цяла история, стара като света. Както при много други платове и дрехи, дължим ги на Изтока. И на преклонението на японците например пред красотата и хармонията в цветята. Японското кимоно и пиететът в изобразяването на хризантемата и до днес провокира дизайнерите, които ни обличат. Цветните мотиви, широко разпространени също в Индия и Китай, постепенно навлизат и в Европа покрай новите търговски пътища.


И въпреки че трендът се мени, и днес дрехите на цветя са в категорията „трябва да имам”. 


Не се ограничавайте само до лятото, няма да сгрешите. Носете ги като ефектен мотив, хващащ окото, или сложете рокля на цветя, за да постигнете фееричен вид. Това определено е най-романтичният, женствен и деликатен принт, който може да демонстрирате.


Съчетайте със…

Цвят, който съответства на някой от цветовете в принта, или с неутрален. Ако не сте с цяла рокля, носете с джинси, кожа за рок стил, райета или дори с други флорални принтове. Изобщо носете си цветята свободно и с удоволствие.



Разкроена пола

Още популярна като пола с А-силует или A-line заради формата на буквата, която наподобява, когато я носим. Действително тя придава визията „пясъчен часовник” на всяка фигура. Затова изобщо не е чудно, че през годините жените са се спирали на нея.


И продължават. И високите, и ниските жени могат да си я позволят, като внимателно подберат подходящата дължина. В такъв тип пола винаги ще изглеждате женствени, с леко флиртуваща и закачлива визия. Тя ще скрие това, от което се притеснявате, и ще подчертае женствеността ви.


Съчетайте със…

Риза, поло, или къс потник за визия, неподвластна на времето. Можете да комбинирате с голямо разнообразие от обувки. Сменяйте жилетката с кожено яке и ще сте коренно различни.


Това бяха нашите 5 примера за дрехи, които с годините запазват своя чар и универсалност. Прекрасно е, когато имаме съчетание на непреходност, актуалност и не на последно място, на изгодна инвестиция. А класиките са точно това. Ако сме ви вдъхновили да попълните колекцията си от класически облекла, ще се радваме да се видим и на Gang.bg, или в някой от физическите ни магазини в страната. Очакваме ви!