КОРЕМЧЕ И ПАЛАСКИ ЗА ПРИКРИВАНЕ? ИМА КАК.
31.05.2021
КОРЕМЧЕ И ПАЛАСКИ ЗА ПРИКРИВАНЕ? ИМА КАК.

ПРАКТИЧНИ СЪВЕТИ КАК ДА ПРИКРИЕМ КОРЕМЧЕТО И ПАЛАСКИТЕ


Ах, колко лесно е да натрупаш килограми и колко трудно е да ги свалиш! Това звучи като рефрен на песен, която повечето от нас си повтарят. Особено когато дойдат по-топлите дни и захвърлим връхните дрехи.


Проблемът с тези неприятни мазнини около талията – коремчето и паласките, става все по-осезаем с напредването на годините и със забавянето на метаболизма. За съжаление, невинаги спортът и движението успяват да помогнат напълно. 


Има и още нещо – в желанието си да прикрием тази област с повече дрехи, постигаме обратен ефект – ставаме по-обемни и съвсем загубваме форма.


За щастие, има и удачни и практични начини да скрием това, което ни притеснява, и да изглеждаме добре. Някои са очевидни и със сигурност ги следвате, но има и такива, които ще ви изненадат с ефективността си. Ако сте любопитни, следващите редове са точно за вас.


Не носете тесни или прилепнали дрехи и изберете такива с набиране или драпирани


Ще си кажете, че това е прекалено очевидно. Но има много дами, които имат слаби ръце и крака и са свикнали да носят точно такива дрехи, без да си дават сметка, че така и най-малкият обем на коремчето ще излезе наяве.


Ако искате да изглеждате стилно и да подчертаете вашите плюсове, не носете нищо тясно и подчертаващо в областта на талията. Така директно насочвате вниманието към проблемната зона и може да съсипете ефекта от хубавата дреха, която сте сложили. 


Опитайте вместо това дреха, която е набрана или драпирана и пада елегантно и леко. Може да сте с подобна блуза или тениска и с яке с различна дължина. Това съчетание ще „открадне” погледите от зоната на коремчето, но в същото време няма да ви направи обемни.



Носете клинове или скини дънки и сложете над тях нещо асиметрично или драпирано 



Клиновете или стреч панталоните, които обхващат коремчето и паласките, в случая ще са най-добрите ви приятели. Ще се чувствате удобно, а и ще „приберете” малко от проблемните обеми. 

Има чудесни предложения за нещо, което да сложите отгоре – лека туника, риза или свободна блуза. Никакъв фокус върху коремчето. Дишайте спокойно.

Асиметричните дължини и подгъви също разсейват „противника”. Помислете и за такъв вариант.


Създайте вертикални визуални линии с помощта на дълга жилетка, отворена риза или пончо




Обличането на пластове е чудесен начин за замаскиране на коремчето и паласките. През зимата и есента е сравнително лесно – слагате жилетка и палто и сте ОК. 


И въпреки че през пролетта и лятото ще ви е по-трудно, не е невъзможно. Вместо палто може да ползвате олекотена жилетка или нещо разчупено, без ръкави, например леко елече. 


Целта ви тук е да създадете вертикални линии, които да разсейват и да ви дадат допълнителен силует.


Идея: Нека дрехата под връхното ви облекло е по-тъмна, например черна или тъмносиня. Така с постигнатия контраст ще създадете и цветово „прибиращ” ефект на видимата част, която покрива талията ви.



Внимателно с коланите!


Не подчертавайте коремчето си, като поставяте дамски колан точно върху него.

Ако все пак държите на този аксесоар, нека да е над талията.


Не втъквайте дрехите си в панталоните или полата


Така автоматично образувате твърде видима линия точно върху коремчето и паласките. Изберете дрехи, които можете да носите външно. Но и тук внимавайте да не стигат като дължина до най-широката част на талията ви. Ефектът ще бъде обратен и визуално ще изглеждате още по-обемни тъкмо където не ви се иска.



Носете дрехи с висока талия



Това понякога върши чудеса с фигурата ви. Независимо дали става въпрос за дънки, панталони или пола, ако имате притеснения с паласките и коремчето, тези дрехи са удачният избор. Така ще се чувствате спокойни и уверени. А и издължават краката – нещо много важно за по-нисичките дами.


Освен това се снабдете с панталони или дънки, които прибират и стягат областта на корема.


Избягвайте дрехи, които са обемни около талията


Дрехи с обемни и нестандартни джобове и други апликации са лош избор, защото увеличават обема ви точно там, където не трябва. А и излишно привличате погледите в тази зона.



Носете дрехи с принтове


Чудесни са за прикриване на паласките и коремчето. Ако ги комбинирате с някой от вече изброените по-горе трикове, няма да имате никакви грижи.



Внимавайте с материите


Разбира се, прозрачните и фините материи могат да ви доведат до истинска катастрофа. Нещо, което се опъва по вас и оставя на показ паласките като под лупа? Не. 



Избягвайте овърсайз размерите


Ако сте по-ниски, това ще ви изиграе лоша шега. Дори когато искаме да прикриваме корема, се нуждаем от нещо с форма и структура. Нали не искате да изглеждате като зле опакован пакет?


Това са нашите идеи за това как умело да прикриете проблемните паласки и коремчето. Надяваме се да сме били полезни. Най-важното, струва ни се, е за накрая: добре е да познавате формите си и това, което увеличава вашите плюсове. Така винаги ще сте уверени и със самочувствие, че носите вашата дреха. А ние имаме много идеи коя може да бъде тя. Просто заповядайте при нас, на gang.bg, или във физическите ни магазини в страната. Очакваме ви!