Митове защо не се подарява портмоне
14.01.2021
Митове защо не се подарява портмоне

Митове за портмонето като подарък


Всеки, който някога е търсил подарък за любим човек или приятел, знае, че съществуват строги неписани правила какво в никакъв случай не бива да подарявате, а ако ги нарушите - те вещаят неприятни последици.


Списъкът с подобни предмети е безкраен. Не бива да подарявате часовник, защото той предполага, че дните на връзката ви са преброени. Остри предмети като ножове, например, също се смята, че носят лош късмет или предвещават раздяла.  


Още един предмет, който си е спечелил лоша слава като подарък, са портмонетата. Макар това да са само суеверия, останали от далечни времена, не са малко хората, които се съобразяват с тях. Какви са митовете, свързани с подаряване на портмоне, ще ви разкрием в тази статия. 


Защо не се подарява празно портмоне?


Ако се върнем назад във времето, малцина са имали късмета да притежават богатство и висок статус в обществената йерархия. Затова и особено популярно сред обикновените хора било вярването, че парите привличат повече пари, или както се казва в популярната поговорка: “пари при пари отиват”. 


Тъй като на хората тогава това им се е струвало като логично обяснение, подаряването на празно портмоне бързо се превърнало в символ на лош късмет, който вещае безпаричие и бедност на своя притежател. По тази причина, празните портмонета попаднали в списъка на “забранените” подаръци. 


За да предотвратят лошия късмет и възможностите да навлекат бедност и безпаричие на близките си, хората откриват практично решение. Този, който подарява портмоне, трябва да сложи в него монета или книжни пари - традиция, запазена и до днес. В различните страни по света има различни вярвания: у нас се слага стотинка, в някои страни е прието то да се подари с голяма сума пари, а в други - със сребърна монета за късмет. 


Суеверията не спират дотук. Още едно интересно вярване е, че цветът на портмонето също има значение. Предпочитани са червените дамски портмонета, тъй като според Фън Шуй червеният цвят привлича финансово изобилие. 


От всичко казано дотук, излиза, че портмонетата съвсем незаслужено са си спечелили слава на предмет, който не бива да подарявате. Затова решихме да загърбим суеверията и да ви дадем няколко убедителни причини защо си струва да подарите портмоне. 


Митове защо не трябва да подаряваме портмоне


Портмонето може да бъде перфектният подарък

Ако погледнем на суеверията с друго око, подаряването на портмоне или портфейл всъщност може да е символ на вашите пожелания към човека, когото сте решили да зарадвате - а именно успехи и финансова стабилност. От тази гледна точка, това е един перфектен подарък. 


Още една причина е, че портмонетата допринасят за стилното и елегантно излъчване на жената, което ги превръща в едни от предпочитаните дамски аксесоари за подарък. Когато избирате портмоне за любима жена или приятелка, съобразете модела с нейния начин на живот, личния ѝ стил и не на последно място - размерът на дамската ѝ чанта.


Портмонето може и да прекарва по-голямата част от времето, скрито в чантата, но когато то е подбрано, така че да отива на дамата, със сигурност ще направи впечатление всеки път, когато тя го използва. 


Последно, но не и по-значение, портмонетата са подарък, на който любимите ви хора ще могат да се радват дълго, а също така носят голяма сантиментална стойност. Всеки път, когато го отворят, те ще се сещат с благодарност за човека, който им го е подарил. 


Всичко това превръща портмонето в идеален избор, когато се чудите какво да изберете, за да зарадвате някого за специален повод или дори без особена причина.


В нашия онлайн магазин сме подбрали специална селекция от дамски портмонета, които са отличен избор за подарък. Разгледайте нашите модерни предложения и поръчайте лесно онлайн!