Модни начини да носите тениска
27.05.2021
Модни начини да носите тениска

Как да носим тениска?


Тениската е една от най-универсалните дрехи и присъства в почти всеки гардероб, без значение мъжки, дамски или детски. Името ѝ идва от Т-образната ѝ форма и става моден писък през 80-те години.


За разлика от мъжките тениски, при които не може да се импровизира толкова много, дамите имат възможност  да бъдат оригинални и креативни  с носенето  на тениска и съчетаването на различни стилове и визии.


Днес ще ви предложим няколко идеи, които  да приложите следващия път, когато  решите да облечете тази вечна и универсална дреха:


Бяла тениска и сини джинси


Най-класическата и непреходна комбинация в модата! Това универсално съчетание е подходящо за всяка възраст и всеки тип тяло. Освен това, може да се комбинира с почти всички бижута, както и с ниски  или високи обувки. 

памучна бяла тениска


Ако решите да разнообразите тази класическа визия с допълнителен акцент, подходящи цветове са златистото, кафявото и зеленото. Дали за ежедневна разходка парка, или за вечерно официално излизане, тази визия е “еластична” в зависимост от аксесоарите, с които  се комбинира. Уверете се сами!



Елегантна визия с пола или панталон


На пазара се предлагат абсолютно  всякакви тениски - от  спортни, през асиметрични и нестандартни до  по-елегантни. 

бяла дамска тениска със сърце


Можете да постигнете елегантна визия за официален повод, ако комбинирате тениска с пола или панталон и съчетаете със стилни бижута и обувки  на висок ток. Добавянето на блейзър или сако, също ще помогне за постигането на по-изискан вид. 



Оувърсайз тениски


Може да не ви се вярва, но големите и широки тениски не са само  за пролетното почистване, тренировка вкъщи или сън. Така наречените “оувърсайз” дамски тениски са изключително актуални в момента и тях може създадете модерна градска визия. Втъкнете я в дънки, добавете колан или шал на талията - това е практично решение за тези от вас, които искат да подчертаят извивките на тялото си. 



Различни видове подгъване за разчупена визия


Всички сме правили онзи своеобразен възел в предната част на тениската си, за да я вталим или скъсим, но знаехте ли, че възможностите са много повече? Можете да направите възел отстрани или от вътрешната страна на тениската, за по-спортен вид. Освен с връзване, има и много други начини да “скъсите” тениската си като например чрез прокарване на връвчица от вътрешната ѝ страна и подгъване. 



Нестандартна комбинация с рокля


Тениска под или над ежедневна рокля? Няма проблем! Не е необходимо да смятате, че деколтето на роклята ви е твърде изрязано, за да сложите тениска под или над нея. Представете си едноцветна къса или дълга рокля с тънки презрамки в комбинация с тениска и маратонки или кец - удобно, нестандартно, интересно. Ако сте фенове на смелите комбинации, тази дава широки възможности за експерименти. 



Тениска с ярка и изпъкваща щампа


Има дрехи, които просто крещят “Виж ме!” и в това няма нищо лошо! Такива дрехи често се носят от ярки индивидуалности, които обичат да бъдат звездата на компанията и не се притесняват да изразят мнението  си. Към тази категория спадат и тениски  с ярки, неонови цветове, големи щампи или изпъкващи акценти.


черна дамска тениска с щампа сърце


Важно е да се внимава, за да не се прекали с различните шарки и акценти и да се наруши балансът. Извадете цветните тениски от гардероба и опитайте да ги съчетаете с други елементи, докато постигнете желаната визия!


Това бяха няколко идеи от нас, но вие винаги можете да експериментирате и да преоткривате тениската по нови начини! В случай, че сте в търсене на комфортни и модерни дамски тениски за вашия гардероб, разгледайте актуалните модели от колекцията на Gang