Основни типове рокли, които трябва да имате в гардероба си
22.06.2021
Основни типове рокли, които трябва да имате в гардероба си

Основните типове рокли


Роклята е предпочитано облекло от много дами. Тя се носи от години и е символ за женственост и елегантност. Въпреки че модата при роклите значително се е изменила през годините, тя е задължително облекло за всяка дама и е често срещан избор особено за по-официални събития. 


В днешно време има десетки видове рокли с още толкова предназначения. Комбинациите от цветове, дължина, кройка, мотиви, модели и т.н. са безкрайни, но днес ще ви представим типовете, които са задължителни за всеки един дамски  гардероб. Нека започнем!


Малка черна рокля


Този тип рокля се е превърнал в истински символ на женственост, сексапил и елегантност, който всяка дама трябва да притежава в гардероба си. Въпреки, че малката черна рокля се препоръчва основно за по-официални поводи, по-смелите от вас могат да комбинират със спортни обувки за по небрежна визия.За официално събитие съчетайте с бижута с перли или с циркон за завършен и елегантен вид.



Дълга ефирна рокля

Ще се чувствате като истинска принцеса, докато слизате по стълби и усещате как лекият плат на роклята ви се развява зад вас. Освен да носят това страхотно усещане, дългите ефирни рокли са много удобни и практични. В зависимост от модела, те могат да бъдат както ежедневни, така и официални. Изберете аксесоарите и обувките спрямо събитието. 


ефирна рокля в небесно синьо


Елегантна червена рокля

Червеното определено е цвят, който привлича внимание и зарежда с увереност и усещане за сексапил. Ако желаете да бъдете звездата на събитието, това е правилният избор за вас! Комбинирайте с обувки  на висок ток, златисти бижута и заблестете! А за истинска холивудска визия, сложете червено червило и дебела очна линия. 


дантелена червена рокля


Спортно-елегантна рокля

Този тип рокли са изключително комфортни и практични. Подходящи са за дневна разходка в парка, бързане по задачи, обедно кафе или обяд с приятелка и въобще за всякакъв повод. Изберете удобна и еластична материя и съчетайте с маратонки или сандали. Тези рокли изглеждат много добре в комбинация със спортни часовници. 


рокля от лен в жълто


Ежедневна рокля

Има дами, които предпочитат поли и рокли пред късите панталонки за по-топлите месеци. Ако и вие сте сред тях, то задължително трябва да имате поне една ежедневна рокля в гардероба си. Това са удобни и практични рокли, които са подходящи както за офиса, така и за пазаруване и разходка. Могат да бъдат различни модели, цветове и дължина. Важното е да бъдат комфортни и да пасват със стила ви. Няма ограничения, важно е да се чувствате добре.


ефирна рокля в екрю


Рокля за есенно-зимния сезон

Често срещано твърдение е, че носенето на рокли е отредено само за по-топлите дни, но това далеч не е така. Вече има достатъчно модели, които са подходящи и за по-студените месеци, така че не необходимо да се ограничавате с носенето на рокля.


Моделите за по-хладно време често са вълнени или от по-дебела материя и с дълги ръкави. Стоят чудесно с високите зимни ботуши и боти и вече нищо не ви спира да изглеждате елегантно и по време на студените дни. 


дамска рокля от деним


Това бяха няколко от моделите рокли, които е добре да присъстват във всеки дамски гардероб и основните аксесоари за тях. Разбира се, не е нужно да се ограничавате само с тях. 


Можете да развихрите въображението си и да съчетавате различни елементи, модели и аксесоари! Разгледайте богатата гама дамски рокли и да изберете най-подходящата за вас от каталога на Gang.bg!