ПОДХОДЯЩИ ДРЕХИ СПОРЕД ВИДА НА ФИГУРАТА ВИ
08.09.2021
ПОДХОДЯЩИ ДРЕХИ СПОРЕД ВИДА НА ФИГУРАТА ВИ

КАКВИ ДРЕХИ ЩЕ ВИ ОТИВАТ СПОРЕД ФИГУРАТА ВИ


Класическа случка. Минавате край витрината на магазин и с крайчеца на ловкото си око засичате рокля. Спирате се и поглеждате внимателно. Не, това не е просто рокля. Това е РОКЛЯТА! Вече е ваша и във фантазиите ви се разхождате с нея под завистливите погледи.

Със зомбиран поглед влизате, грабвате я и се мушвате веднага в пробната. И там всичко се срива, защото роклята ви стои ужасно. Животът е несправедлив и денят ви е черен. Знаем. Но знаем и истината: тази дреха не е за вашия тип тяло. Точка. Много от нас не се замислят за това или продължават да упорстват и да си правят експерименти. Ето малко полезна информация от нас за типовете тяло и подходящите дрехи. 


Ако вашият тип фигура е Ябълка

В този случай най-вероятно горната част на тялото ви е по-обемна в сравнение с долната. Дамите от този тип обикновено имат широки рамене, по-едър бюст и склонност да трупат повече килограми около талията.



Как да се обличате? 


Тъй като по-голямата част от теглото ви е от ханша нагоре и визуално погледът се концентрира там, пространството между гърдите и бедрата ви изглежда по-обемно, без добре изразена талия.

Идеята тук е да отвлечете вниманието от тази част на тялото и да подчертаете силните си страни. Ето защо трябва да покажете стройните си крака или да носите дрехи с по-дълбоки V-образни деколтета, които удължават торса.



Най -добрите дрехи за тяло с форма на Ябълка?


А-линията или т.нар. императорска талия под бюста са идеални за вас. Носете рокли с принтове или цветни връхни дрехи, които добавят още един слой, за да изместят фокуса. Монохромният външен вид, тъмните цветове, роклите с дълъг или 3/4 ръкав и свободно падащите облекла ще ви помогнат. 

Можете също така да носите шалвари и пола-панталони за създаване на баланс. Освен това, тъй като раменете ви са широки и вероятно имате по-голям бюст, уверете се, че носите подходящия сутиен.




Какво да Не носите?


Избягвайте прилепнали облекла или топове със скини дънки, това ще направи проблемната зона по-видима. Опитайте с ппо-широк колан за талията, за да постигнете баланс



Ако вашият тип фигура е Пясъчен часовник

Ако носите тези форми, няма смисъл да ви обясняваме какво точно представляват. Вие сами си знаете. Останалите също.

Този тип фигура е най-балансираният от всички, с пропорционална горна и долна част на тялото и добре очертана талия. Така че, когато търсите рокли, изберете тези, които правят точно това за вас – подчертават баланса. Това е тяло, за което си струва да умреш, затова го демонстрирайте и по правилния начин.



Как да се обличате? 


След като имате добре балансирана фигура, дрехите, които купувате, трябва просто да поддържат този баланс. Роклите ви например трябва да подчертават точните извивки и закръглености и да следват очертанията им. Възползвайте се максимално, защото не всеки има това.



Най-добрите дрехи за тяло с форма на Пясъчен часовник


Рокли, подчертаващи талията, ще са най-подходящите за вас. V-образните, дълбоко изрязаните или сърцевидните деколтета ще ви помогнат да демонстрирате по най-добрия начин горната част на тялото си.



Какво да Не носите?


Почти всичко стои страхотно на този тип тяло. Но съчетания в които използвате прекалено свободни и разпуснати дрехи или панталони тип шалвари, може буквално да убият целия ви аутфит. Какъв е смисълът да го правите?


Ако вашият тип фигура е Круша


При вашия случай килограмите, обемите и съответно вниманието са съсредоточени в долната част на тялото ви. Тук крушата е абсолютно точна метафора. 

Факт, дупето и бедрата ви са визуално по-обемни от горната част на тялото. В кръга на шегата, спокойно можете да кажете: „Хей, я направете малко място, влиза нещо специално!“ Благодарение на инфлуенсъри като Ким Кардашиян и други, това тяло е на специална почит. Просто си имате късмет!



Как да се обличате? 


Предимството на този тип тяло е, че можете да създадете илюзия за фигура от пясъчен часовник, ако оформите силуета си правилно. Раменете ви са тесни, а бедрата широки. Всичко, което трябва да направите, е да постигнете баланс. Или пък носете тоалети, които „прибират“ долната част на тялото. И двата подхода са удачни.



Най-добрите дрехи за тяло с форма на Круша


Панталоните с широки крачоли, полите с А-линия или роклите с шарки или набрани в горната си част, ще ви стоят страхотно, защото горната част на тялото ви ще придобие дефиниция и характер.

Скини дънките, в съчетание с по свободен топ, ще създадат илюзията за Пясъчен часовник. Изрязаните топове, сърцевидните, V-образните, дълбоки или паднали деколтета ще балансират долната част на облеклото ви.



Какво да Не носите?


Избягвайте твърде прилепналите дрехи, които обличате върху горната част на тялото си, както и размъкнатите панталони или шалвари.




Ако вашият тип фигура е Правоъгълник

Тук няма кой знае какво за обясняване – най-вероятно фигурата ви е добре балансирана от раменете до бедрата, но ви липсва силно изявената тънка талия. Може да се каже, че килограмите ви са равномерно разпределени по цялото тяло.



Как да се обличате? 


Ръцете и краката ви са вашите предимства. Съсредоточете се върху тях и тяхното адекватно представяне и изтъкване. 



Най -добрите дрехи за тяло с форма на Правоъгълник


Изберете поли с А-образна линия, нагоре сложете нещо на пластове или набрано. Носете рокли, които придават добра дефиниция на долната част на тялото ви, както и деколтета, които привличат погледите нагоре.

Дрехите без ръкави и презрамки, както и сърцевидните деколтета са вашето нещо. Блейзърите, дългите якета и пелерините добавят така необходимата подправка във вашия случай.



Какво да Не носите?

                                              

Избягвайте по-къси блузи, особено плътно по вас, с високо деколте, или пък тениски, които са прекалено свободни. Също така прави рокли без колан или друга дефиниция на талията.





Ако вашият тип фигура е Обърнат триъгълник

В такъв случай вие притежавате най-атлетично изглеждащия тип тяло. Раменете ви са много по-широки от бедрата. Така че трябва да „поработите“ около зоната на ръцете и раменете, за да се обличате възможно най-адекватно.



Как да се обличате?


Идеята е да се търси добра дефиниция около зоната на бедрата, за да постигнете баланс.

Дънките и роклите с права кройка, които естествено имат обърнат V-образен вид, са това, което ще ви подхожда. Приемете го като отправна точка.



Най -добрите дрехи за тяло с форма на Обърнат триъгълник

Тъй като бедрата ви са много по-тесни от раменете, полата тип молив, скини дънките и т.н. с всякакви дрехи нагоре ще изглеждат страхотно. Както и вие. Уверете се обаче, че горната част на тялото ви няма много наслояване или фокус, защото нямате нужда от това. Линиите с V-образно деколте работят добре и създават илюзия за по-тесни рамене, така че това трябва да е вашият избор.



Какво да Не носите?


Нека всички шарки, волани, слоеве и т.н. да бъдат част от долната част на тялото ви, докато горната част остане минималистична. 




Да познаваме добре тялото и формите си, е ключ, който ще ни спести много разочарования, време и пари. И запомнете, всички сме перфектни, дрехите невинаги са. Именно защото не пасват на всекиго. Затова пък имаме избор, слава богу. Направете го на правилното място. А за нас остава надеждата, че сме ви били максимално полезни в ориентирането кои дрехи са най-подходящи за вашата фигура.



До скоро!