Стил, силуети и тренди материи за 2023
01.02.2023
Стил, силуети и тренди материи за 2023

Модната класация на GANG продължава. След като вече разгледахме кои са топ продуктите, които трябва да включите в гардероба си за 2023 година, както и кои цветове ще бъдат актуални през този период, сега е време да обърнем внимание на нещо не по-малко важно – силуета, материята и десена. Това е строго индивидуален фактор, който всеки избира спрямо своите предпочитания и структура на тялото, но все пак дамите, желаещи да бъдат в крак с модата, се стремят да се доближат максимално до настоящите тенденции.

Да започнем със силуета!
 
 Буфан ръкав.

На първо място ще поставим буфан ръкавът, който не е тренд, появил се изведнъж. През годините този тип кройка имаше своите възходи и падения, но най-актуален беше през 80-те, когато го предпочитаха кралски особи, актриси и други светски личности. Днес буфан ръкавът се завръща с пълна сила и ще го срещнете не само върху рокли, но и върху ризи, блузи, блейзъри и дори палта. Той оптически разширява рамената и придава на дрехата несравнима женственост. 

 

А-силует.

А-силуетът или познат още като трапец също придобива популярност през 2023-та. На пръв поглед елементарната кройка крие в себе си ужасно много позитиви и не трябва да бъде подценявана. Тя осигурява свобода на движение, много комфорт и удобство, но и подхожда на почти всяка структура на тялото, прикривайки успешно несъвършенствата около талията и ханша. В зависимост от цвета и материята, роклята с А-силует е подходяща за офис облекло, ежедневна разходка и дори официално събитие. Може да се комбинира с удобни кецове за небрежен аутфит или с любимите високи токчета, придаващи елегантност на визията.

Миди пола.

Това е мода, която отново се връща от миналото, но в наши дни направо отвява всички модни тенденции. Изтупала прахта от себе си, със своята семпла елегантност, миди полата превръща всяка жена в истинска дама. Напомняща за романтичните французойки, дължината малко под коляното се съчетава чудесно с боти, пролетни обувки или токчета. Може да я срещнете в най-различни силуети – по тялото или в свободна кройка, но при всички случаи няма да сгрешите, ако се спрете на такъв с висока талия.

Пола с макси дължина.

Колкото по-дълга, толкова по-добре! Дългите поли са отново на модния подиум, което може само да ни радва. Този тип пола е толкова удобна и едновременно с това женствена, че ще искате да я обличате всеки ден. Може да бъде част от спортно-елегантната ви визия, като я комбинирате с кецове и изчистена блуза или да създадете вечерен тоалет с боти и риза. Най-предпочитаните кройки тази година са с висока талия и набор в талията, който позволява на силуета да се разкрои нежно надолу.

Спортен стил в ежедневното облекло.

Кой не обича да му е удобно? Понякога на всички ни се иска да захвърлим вталените модели и високи обувки и да се спретнем в най-комфортния спортен екип. За щастие спортното облекло е ултрамодерно тази година! Върховете на спортните тенденции са превзети от ежедневни комплекти със свободни силуети и изрязани суитшърти. Заложете на меките естествени материи и актуални цветове и ви гарантираме, че не само ще се чувствате страхотно, но и ще изглеждате така. 

Да се спрем на материята и десена. 

Както споменахме материята е нещо много индивидуално и се избира както спрямо личните предпочитания, така и повода. На почит през 2023 година са полупрозрачните материи, които придават на дрехата загадъчност и стоят изключително ефирно. Може да срещнете този тип тъкани в ризи или официални рокли, като особено през топлите дни, те са силно предпочитани от дамите. 

Омбре ефект.

Тенденция, която е актуална не само в прическите – омбре ефектът е изключително популярен тренд във визията. Този стил прелива цветовете на дрехата от светло към тъмно или обратното, като по този начин разнообразява всяка визия. Стои изключително красиво и деликатно на почти всеки продукт, а полите солей с омбре ефект могат да бъдат описани като водопад от цветове – истински моден шедьовър.

Райета, райета, райета.

В миналото познати като затворнически дрехи, а днес като актуални модни находки. Хоризонтални, вертикални или хаотично разположени райета върху дрехите – всички са супер актуални. Нашият съвет към вас, при избор на дреха с райе, е да я съобразите с тялото си. Хоризонталното райе оптически разширява фигурата и е подходящо за слаби жени, докато вертикалното я издължава и оформя силуета. Комбинирайте райето с изчистени дрехи, за да не прекалите с принтовете.

В края на нашата модна класация ще ви пожелаем да експериментирате, защото времената, в които живеем, го позволяват. Създайте си своя собствена визия като комбинирате модните тенденции с това, което подхожда на структурата на вашето тяло. По този начин със сигурност няма да сгрешите и ще бъдете винаги актуални.