Стилни модни съвети за макси дами
17.08.2022
Стилни модни съвети за макси дами

Стилни модни съвети за макси дами


Модните тенденции се променят постоянно, а макси модата никога не е била в такова разнообразие и толкова привлекателна. Дамите винаги се радват на комплименти – това ги кара да се чувстват добре, свободни, уверени и веднага поставя усмивка на лицето им, дори и в някои от не толкова хубавите дни. Без значение от фигурата и ръста, всяка дама желае да получи комплименти, а ето къде се включва и нашият екип.

Изборът на цветове, материи, щампи и кройки имат значение според вашата фигура. Често у макси дамите се среща притеснението, че трябва да угодят на заобикалящия ги свят, но това изобщо не е така. В този материал сме ви подготвили едни от най-ключовите модни съвети за макси дамите, за да се изглеждате зашеметяващо във всяка една ситуация.

Установете размерите си и опознайте тялото си

Първият ни съвет е да опознаете тялото си и неговите размери. Все по-често онлайн се предлагат по-интересни варианти и модели, което означава, че от вас зависи да знаете своите размери и да прецените кое би ви стояло добре. Размерите на различните брандове много често не си съвпадат, което прави пазаруването истинско приключение. Използвайте шивашки метър, знаейки точните си размери и използвайки таблицата в сайта, ще ви бъде много по-лесно да поръчате.

След като разберете размерите си, те трябва да ви помогнат да определите типа на тялото си. Обичайните имена за типове тяло включват като форми на ябълка и круша, заедно с обърнат триъгълник или пясъчен часовник.


Кои са подходящите цветове за макси гардероба?


Един от най-лесните начини да изглеждате добре е да заложите на тъмните цветове. А всички знаем, че най-подчертаващият женската фигура цвят е черното. Този цвят никога няма да ви разочарова и ще направи визията ви неповторима. Черното ще ви придаде самочувствие и ще се почувствате като кралица на красотата, каквато сте!

По-тъмните вариации на цветовете като синьо, лилаво и кафяво също могат да помогнат да прикриете недостатъците, а и да подчертаете частите, които искате.

От друга страна, по-светлите цветове, като бяло и каки, могат да добавят килограми и да създадат илюзията за по-голяма рамка.

Ако искате да прикриете някоя част от тялото си, по-скоро избегнете употребата на белия цвят, тъй като неговата идея е да подчертае конкретната зона. Препоръчваме ви да залагате на монохромните тоалети, като комплектите в този случай са прекрасен избор.

Правилото за монохромна визия отпада щом стане въпрос за щампи. Грешка, която дамите допускат, е че когато носят един цвят отгоре до долу изглеждат добре, това означава, и че в една и съща щампа от горе до долу ще постигнат същия ефект. Нашият екип ви съветва да заложите на горна или долна част с щампа, като съответно другата дреха е едноцветна. Това не означава да се откажете от щампите – точно обратното! Просто имайте предвид, че е по-добре да комбинирате едноцветна пола с интересна и цветна блуза.


Идеалната рокля


Когато става въпрос за намиране на най-добрите рокли за дамите в макси размер, разнообразието е безкрайно. Дълга бяла рокля с A-силует е страхотна за прохладното лято. А през есента винаги може да заложите на тъмен модел, в съчетание с шал, дънково или кожено яке.

Мнозина смятат, че тясната горна част, разкроена от бюста надолу е най-подходящият стил на всяко тяло. Има повдигната талия, която започва точно под бюста. Това създава форма, пада свободно над корема и издължава краката. Няма как да сбъркате с този модел рокля. В допълнение с голямо бижу, което да привлича вниманието към лицето е чудесна комбинация, както за кафе с приятелки, така и за офиса.


Намерете перфектната блуза за вас


Блузите тесни на бюста и разкрояващи се надолу са един от най-добрите варианти за макси дамите. Той ще подчертае бюста ви и ще подчертае пропорцията между талията и бедрата, без да прекалява нито с едното, нито с другото.

Ако гърдите ви са по-големи, опитайте с блузи с V-образно деколте. Дамски блузи големи размери се предлагат в огромно разнообразие от цветове и шарки. зависимост от дълбочината на изрязването, тези ризи могат да увеличат бюста ви или да издължат врата ви, правейки горната ви половина да изглежда по-тънка.

Туниките са винаги чудесен избор за дамите с всякакъв тип фигура. Тези феерични модни находки могат да бъдат чудесен избор, за да подчертаете формите на тялото си, които най-много харесват.


Панталон-мечта


Панталоните са неизменна част от гардероба на всяка дама през всеки сезон. В много случаи дамите мислят, че няма много опции за тяхната фигура, но това не е така.

Макси широките панталони с дължина 7/8 са чудесен избор, както за ежедневието, така и за по-елегантни визии. Всичко зависи от това с каква блуза точно ще го комбинирате. Комбинация с бяла риза или тениска с принт? Това зависи изцяло от вас.

Дънките са още едно задължителен елемент, който всяка дама да добави в своя гардероб. Слим моделите са най-подходящите, като може да разнообразявате в различните нюанси. През последните години на модната сцена се завръщат и моделите с по-широки крачоли тип чарлстон. Които както може да забележим се превръщат във вечна класика.

Черният панталон чарлстон е идеален избор за по-елегантна и бизнес визия, като винаги може да комбинирате с висока или равна обувка. Не забравяйте, че високите обувки правят стойката ви много по-добра.


Аксесоари и обувки


Когато става въпрос за обувки и модни аксесоари, не забравяйте, че размерът им има значение. Не е важен само вашият размер – това е и размерът на вашия аксесоар. Ако сте жена с по-пищни форми, носенето на малка чанта или носенето на тънък колан не са препоръчителни.

Вместо да изберете артикул, просто защото ви харесва, или защото е на мода в момента, помислете за баланса и изберете аксесоарите си според вашата фигура. Макси дамите трябва да опитат средно голяма чанта, широк колан, колие с голяма висулка или по-голям часовник.


Допълнения за есенния ви гардероб


Есента чука на вратата, и въпреки това че дните все още са топли и напомнят на лятото, вечерите и сутрините са по-хладни. Меката жилетка от фино плетиво се превръща в една от задължителните находки в есенния гардероб, тъй като винаги може да я комбинирате, както с дълга цветна рокля, така и с дънки и тениска и отново да изглеждате прекрасно. Друго нещо, което да добавите е преходното яке, което се превръща в неотлъчен спътник на всяка дама.

За да подберете най-подходящите дрехи за вас, ви съветваме да потърсите съдействие от страна на консултантите и да разгледате макси колекцията на Gang. Ще откриете богато разнообразие за всеки вкус, а с правилните дрехи ще подчертаете правилно своята фигура и ще се чувствате прекрасно в кожата си.