Тази есен блузите от фино плетиво са тотален хит!
07.10.2022
дамски блузи от фино плетиво

Плетените дрехи са любим елемент от модния арсенал на много дами. Тази есен особено популярни са блузите от фино плетиво. Инфлуенсъри, тренд сетъри и звезди се снимат в аутфити, повлияни от модното течение. Дори Хейли Бийбър се появи наскоро в Instagram с пухкав, гладко изплетен пуловер!


Но какви по-точно са най-новите трендове? Ще отговорим на този въпрос в следващите редове.


Игра на текстурите


Релефните декорации са един от любимите елементи на повечето почитателки на пуловери фино плетиво. Все пак това е един от огромните бонуси на тази текстилна материя: в нея лесно може да се осъществят красиви едноцветни декорации, постигнати единствено чрез комбинация от различни плетки. А редуването на гладки, изпъкнали и вдлъбнати елементи може да създаде изключително интригуващи ефекти.


Релефът в тъканите е предпочитан от много дами, които имат изключително силно развито тактилно чувство. Той е любим и на почитателките на дискретната украса на дрехите. За момента изглежда, че най-популярни са класическите детайли: райета и плетеници. Все по-често обаче започва да се забелязва и далеч по-творчески подход. Виждаме нарастващо разнообразие от сложни модели, които имитират релефен принт. 


Плетениците също започват да се използват по все по-оригинален начин. Отмина времето, в което те бяха най-обикновен, скучноват елемент от предната плeтка. Днес те играят важна роля и дори могат да оформят деколтето!


Комбинация от материи


Ако романтиката е определяща черта не само на характера ви, но и на стила ви на обличане, тази тенденция е точно за вас! Тя се състои в комбинирането на материи. Разбира се, това не е нова концепция. Новата тенденция обаче се състои в съчетаването именно на фино плетиво с акценти от ефирни материи като дантела и тюл. 


Комбинациите понякога са реализирани чрез наслагване на полупрозрачна материя над плетената основа. В други случаи ефирната материя се използва, за да може същевременно да открие и прикрие част от кожата на ръката, гърба или деколтето. Резултатът е една изключително нежна визия, която напълно се вписва в модната атмосфера и концепция на 2022 година. 


“Всичко това е страхотно, но как по-точно да съчетая такава блуза?” - вероятно си мислят някои от вас. Противно на очакванията, блузите комбиниращи фино плетиво с леки платове не са претенциозни и всъщност се съчетават доста лесно. Подхождат си идеално с панталони и дънки, но също така с класически поли и дори поли от солей!


Асиметрия и декоративни отвори


Още в началото на годината стана ясно, че две от определящите тенденции на 2022 година ще бъдат декоративните отвори и асиметрията. В началото на есенния сезон това продължава да е така и вълнàта, разбира се, не подмина плетените модели. В резултат на това, тази есен можем да се порадваме на някои прелюбопитни предложения.


Асиметрията се наблюдава не толкова в кройките, колкото в принтовете и декорациите на дрехите. Пример за това можете да откриете например в колекцията макси пуловери от фино на GANG, която се придържа до голяма степен към тази тенденция. Комбинациите от цветове са реализирани в асиметрични абстрактни фигури.


Декоративните отвори понякога са по-класически: например цепка в деколтето, която е затворена с копчета в горната си част, или пък издължен овален отвор на ръкавите. Други модели използват значително по-голяма доза въображение и са подходящи за почитателките на авангардния стил.


Нестандартни ръкави, които приковават погледа


Тази година тренд сетърите са луди по нестандартните ръкави. Още през пролетта на модните подиуми решително се завърна буфанът. 


Впоследствие тенденцията се разшири и в моделите се забелязаха дипли, набори и волани. Появи се и кръстосване на тенденциите. Декоративни отвори започнаха да се използват, за да подчертаят ръцете.


Във финото плетиво тенденцията за обемни и забележими ръкави възвърна популярността на някои техники като реглан, прилеп ръкав и паднало рамо. Разбира се, огромна популярност добиха и плетените блузи, в които ръкавът е ушит от тюл или мрежест плат, както и блузите с плетени ръкави, които са украсени с дантела.


Принтове


Ето един доста необичаен подход към плетените материи! Знаехте ли, че е възможно плетиво да бъде декорирано с принт? Резултатите са изключително оригинални! Тази техника отваря вратите на творческото вдъхновение към изцяло ново ниво!


Разбира се най-често срещани са принтовете върху гладко фино плетиво. А разнообразието е огромно: като се започне от единични големи изображения на предната платка и се стигне до принт върху цялата дреха.


По-интригуващото обаче е, че е възможно да бъдат реализирани принтове и върху релефни плетени тъкани! За момента дизайнерите подхождат към тази техника доста предпазливо, използвайки принтове върху симетрични релефни материи (например рипс). Но с придобиването на повече опит е напълно възможно в бъдеще да видим много по-дръзки експерименти.



Успяхме ли да ви вдъхновим? Надяваме се, че това е така! Ако и вие като нас обожавате блузите от фино плетиво с всички техни модни разновидности, разгледайте всички предложения на GANG. Сред стотиците модели със сигурност ще откриете поне няколко, в които ще се влюбите!