Видове дънки - как да ги съчетаем?
27.10.2022
Видове дънки - как да ги съчетаем?

Правилният избор на модел дънки ще подчертае фигурата точна там, където искате и ще ви накарат да се чувствате прекрасно. Веднъж, след като сте намерили перфектния чифт дънки, сте склонни да ги носите с години. За съжаление намирането на идеалния модел не е толкова лесно. Започва с безбройни имена за различните кройки. Ако все още не сте открили „вашите“ дънки, то нашият екип се е погрижил да представи основните модели, на коя фигура подхождат и не на последно място – как да ги комбинирате.

Какви класически кройки дънки има и как се комбинират?


Когато пазаруваме, ние жените, винаги се връщаме към модели, за които знаем, че пасват добре на нашата фигура. Обикновено има два до три вида различни кройки в гардероба ни, въпреки че списъкът с различни модели е безкраен.

Ето и някои класики, които могат да бъдат намерени във всеки дамски гардероб. Представяме ви най-важните съвети за стилизиране на тези кройки:

Скини дънките или слим фит дънките са може би най-популярният модел сред дамите. Ако ширината и дължината на дамския панталон са подходящи, той прилепва като втора кожа и женствената фигура е идеално подчертана. Получава се актуален тоалет, когато съчетаете тесните дънки с по-широко горнище или дълга жилетка. Ежедневен дамски пуловер тип туника от едро плетиво, елегантна, лека блуза или ефирна туника през лятото създават чудесен контраст с прилепналите дънки. За есента и зимата може да се спрете на дамски боти от естествена кожа, а през пролетта и лятото, заложете на свежи кецове, които са подходящи и за стилна и небрежна ежедневна визия.

ДАМСКИ СЛИМ ДЪНКИ В СВЕТЛОСИНЬО С ЛЕКИ НАКЪСВАНИЯ

Bootcut дънките са пълната противоположност на тесните панталони. Обикновено се скроява стегнато на бедрото, докато в края на крака има по-широк силует на кракчола. При подобна кройка е изключително важно да изберете горнище, което подчертава женствения силует, за да балансирате долната част. С едно изключение - през лятото могат да се носят и с туника на цветя за перфектната хипи бохо визия. Въпреки това, когато избирате обувки, тогава трябва да се насочите към такива с по-висока подметка, за да удължите визуално краката си. Bootcut дънките с висока талия са особено популярни - дънките с висока талия могат да се комбинират с по-къса дамска блуза. А през по-студените месеци, заложете на мек и топъл пуловер. Този модел дънки е изключително подходящ за дами с по-пищни форми, като ние от екипа на Gang сме се погрижили да осигурим разнообразие от дънки за дамите – във всякакви размери.

ДАМСКИ ДЪНКИ В ЧЕРНО С ПРЕДЕН ШЕВ, ЛЕК ЧАРЛСТОН

Правата кройка е златната среда между прилепналите дънки и разкроените дънки, които са по-широки в края на крачола. Тази кройка е идеална за жени, които се борят с малки проблемни зони като по-големи бедра или прасци. По принцип правите дънки са невероятен, универсален модел. За спретната ежедневна визия можете да използвате винаги популярната карирана блуза. Ако не сте от почитателките на токчетата, страхотна комбинация ще бъде и с готини маратонки или кубинки. Комбинират се перфектно с всякакъв тип горна част – ефирна риза, дълъг и обемен пуловер, това зависи само от вашите предпочитания.

ДАМСКИ ВАТИРАНИ ДЪНКИ В БЯЛО

Boyfriend дънките са изключително актуални през последните години. Те са чудесен заместител на скини дънките и от няколко години са част от базовия гардероб на дамите. Този модел дънки е подходящ за по-ниските, както и за дамите със среден ръст. Поради широчината в горната част на бедрото е идеален и за дамите, които искат да прикрият по-пищните форми в зоната на бедрата.

ДАМСКИ ДЪНКИ В СИНЬО ТИП БОЙФРЕНД СЪС ЩАМПИ БЕЛИ СЪРЦА

Важно е да комбинирате топ по тялото, в противен случай визията ще бъде твърде обемна. Прилепналите горнища поглъщат широката кройка на краката и балансират пропорциите. Вашият стил ще бъде още по-небрежен с интересен модел кубинки, подходящи за есенно-зимния период от годината. Или пък цветни кецове, които да обуете още през първите пролетни дни.

Чарлстонът е широк от бедрото надолу. Може да изглежда много елегантен, когато се комбинира с класически елементи от облеклото като сако с букле или копринена блуза. Що се отнася до обувките, в този случай може да заложите на по-високи обувки, като по този начин краката ви ще изглеждат по-дълги.

Кой може да носи тази кройка? Този вид дънки са подходящи, както за дребните, така и за по-високите дами.

A знаете, ли че на пазара се предлагат зимни и летни модели дънки? Да, точно така! Летните модели са значително по-леки и тънки, докато зимните модели са по-плътни, а дори се срещат и ватирани. Актуалните модели дамски дънки, със сигурност, са по-подходящи за сезон есен/зима, тъй като с тях ще бъдете стилни, като не правите компромис, оставяйки се да ви бъде студено.

Всяка дама трябва да разполага поне с един чифт дънки, който да играе ролята на спасителен пояс, дори и в дните, в които нямаме представа какво да облечем. Дънките са универсална дреха, която може да се комбинира по стотици различни начини, като може да се приспособява към различните поводи. От лежерна разходка с приятели, до ден в офиса – всичко зависи от допълващите елементи. Ние от екипа на Gang се стараем да предоставяме разнообразни кройки, за да има за всяка наша клиентка. Защото ние об(л)ичаме нашите клиенти!