Защо палтата в класически есенни цветове са задължителна част от гардероба на всяка дама?
03.10.2022
Защо палтата в класически есенни цветове са задължителна част от гардероба на всяка дама?

Есента е тук, с нейните падащи температури, но и с красива палитра от приглушени цветове, както в природата, така и в нашите гардероби. Също така е време да разгледаме основните елементи, за да преминем през този красив и пъстър сезон със стил, без да ни е студено, разбира се!

На всички ни е добре познато едно българско изказване, което най-кратко гласи, че по-добре да ти е студено, но да си в крак с модата, досещате се, нали? Е, това не е необходимо. Модата все повече се съобразява с удобството и се придържа към красивите, но модни варианти, с които да преминете през студените месеци ръка за ръка.

Може да се каже, че през последните години се говори все по-често за „вечните“ находки и попълнения в дамския гардероб, като без никакво съмнение, едно от тях е палтото в красиви есенни тонове. В тази статия ще му обърнем внимание и ще ви дадем няколко съвета как да го носите. А, разбира се, за по-смелите дами – как да внесат своя личен почерк, дори облечени в есенната гама.


Палтото – най-добрият приятел на дамите през студените месеци


Това определено е вашият най-добър приятел, с когото да се изправите срещу студа и лошото време. Не се колебайте да инвестирате в нещо с добро качество, което ще ви стопли и ще запазите за дълго време. Стилните дамски палта трябва да намерят място в гардероба на всяка дама, тъй като това е един от базовите елементи на есенно-зимния гардероб.

Може да бъде изкушаващо да се обърнете към актуалните цветни модели, за да преодолеете мрака на зимата. Но всъщност трябва да започнете с основите, а това ще се случи като се сдобиете с класически силует, който ще върви с целия ви гардероб - черно, тъмно синьо, сиво, бежово са добър избор. А и като неутрален цвят, могат да бъдат комбинирани с редица дрехи, което сме убедени, че няма да ви омръзне.

За кройката се уверете, че дължината му е в съответствие с вашата височика, но и с останалите части от гардероба ви. Ако се чувствате добре и предпочитате дълги поли и рокли, потърсете по-дълго палто, което да не нарушава силуета.

Не на последно място екипът на Gang ви съветваме да изберете плътно прилепнал към раменете модел, но все пак да си оставите достатъчно място, за да носите дебел пуловер отдолу.


4 палта, които ще открият мястото си в гардероба на всяка дама

За да улесним дамите в търсенето на перфектното есенно-зимно попълнение, нашият екип е подготвил 4 палта, които освен модерни за сезона 22/23 година, но и ви гарантираме, че ще ги носите още години напред, и то без да излязат от мода.

  • Дамско палто от букле в цвят пудра е връхната дреха par excellence, вечен елемент, който не излиза от мода и се завръща ежегодно в колекциите. Палтото цвят пудра е елегантно и шикозно и се адаптира към всеки тип облекло.

  • Дамското класическо палто в сиво е следващото предложение в нашия списък. Комбинирано с дънки или панталон, то се превръща в една от често срещаните комбинации, които не излизат от мода, в гардероба на дамите.

  • Дамското тънко палто от букле в синьо с качулка и копчета е изключително подходящо за по-студените дни. Качулката носи бонус точки на модела, тъй като дори ако забравите шапката в сутрешната бързина, винаги ще имате резервен вариант.

  • На къде без най-голямата класика между класиките? Черното палто не напуска модната сцена десетилетия наред. Тук може да избирате между множество различни кройки, като ви съветваме да подберете семпъл модел, който да носите поне няколко сезона.


Как да разнообразите класическото палто?

Предвид факта, че ще трябва да го носите всеки ден от зимния сезон, и че ще трябва да пасва на всеки един ваш тоалет, е напълно логично да предпочетете поне един в разнообразен цвят.

  • С помощта на шаловеможе да промените всяка визия и да изглеждате различно всеки ден, дори с едно и също палто. Съветваме ви да подберете богати и пъстри шалове, принтове, блясък. Телесните неутрални тонове са чудесен вариант за комбинация с черното палто, тъй като правят много приятен преход между тялото и лицето ви. Ние от Gang сме се погрижили за това и сме ви подготвили колекция шалове, която определено ще освежи и най-строгия тоалет.


  • Определено зимната шапка е задължителна в есенно-зимния гардероб. В този случай, както с шаловете, може да експериментирате до безкрай. Розово, цикламено, зелено, принтове и какво ли още не, това е прекрасна опция да разнообразите сивото ежедневие.


  • Е, няма как да изпуснем и аксесоарите. Това винаги е добро решение, когато става въпрос за разнообразяване на гардероба.


Мнозина си мислят, че през есента и зимата гардеробът става еднообразен и скучен, но всъщност не е така. Трябва да разполагате с вечни класики, които дори да не се замисляте с какво точно ще комбинирате. В Gang ще откриете класически модели, които задължително да добавите през този сезон. Следвайки нашите съвети, сме убедени, че вашият гардероб ще бъде достоен за възхищение. Усмихвайте се, все пак това е най-красивият аксесоар, който може да „носи“ една дама!