Dragonfly сникърси - от рециклирани материали за по-устойчива мода
05.03.2024
Dragonfly сникърси - от рециклирани материали за по-устойчива мода

Замисляли ли сте се какво огромно значение има поведението на всеки един от нас за вредния отпечатък, който оставяме в природата и завещаваме на нашите деца? Ние се замисляме всеки ден върху това и решихме, че е наша мисия да подобрим още повече моделите си и да ги направим още по-еко за едно по-устойчиво бъдеще.


Какво е различното в най-новите модели Dragonfly?

Естествената кожа, която използваме за производството на обувките, е със LWG (Leather Working Group) сертификат за качество. Той гарантира ниски нива на излъчвани вредни емисии и максимално ниски нива на използвана вода по време на производството.


Остатъците за някои са съкровище за нас! Точно така – ние се възползваме от огромните количества остатъчни кожи при производството на големите фабрики. За тях те са отпадъчен материал, а за нас още един шанс да предпазим природата. Изкупуваме ги и им даваме нов живот, превръщайки ги в продукт, който по нищо не отстъпва с качество и перфектен външен вид.


Специално за защитниците на животните създадохме и два модела, изработени от веган кожа. Веган кожата се произвежда по иновативна технология, като за целта се използват люспи от грозде, които отново са остатъци, но от винарната индустрия в Италия. Получената кожа е също толкова качествена и здрава, колкото и естествената.


Връзки от органичен памук. Връзките на новите модели обувки Dragonfly са произведени от органичен памук, който се отглежда без добавяне на вредни пестициди или торове. 

Ходила от частично рециклирани материали. За създаването на подметките се използват между 20 и 50% рециклирана гума или около 50% рециклирана EVA. Освен по-природосъобразни, обувките са и доста по-леки. За повече удобство в новите модели сме добавили стелки с мемори пяна, които гарантират вашия комфорт през целия ден.



Еко до последния детайл! Дори опаковките, в които получавате обувките, са съобразени с това да не вредят на природата. Кутиите и торбичките, които използваме, са съставени от рециклирана хартия.


Идва ред да обърнем внимание и на здравината на обувките. Една от основните идеи на устойчивата мода е да се създават продукти, които устояват на времето и употребата без да губят бързо от своите качества или външен вид. С други думи – могат да бъдат използвани по-дълго време. Привърженици сме на това и го следваме в нашето производство. Освен, че са ръчно изработени, новите модели обувки Dragonfly са шити и лепени за още по-голяма здравина. Това в комбинация с висококачествените материали, прави обувката изключително издръжлива, дори при ежедневна употреба.


И разбира се външният вид, който отново е вдъхновен от световноизвестни брандове. Дизайнът на обувките е съчетание между класиката и актуалните трендове. Всеки един малък детайл е внимателно обмислен и подбран, за да получим перфектния краен резултат.


Обувките Dragonfly са истинско бижу, което всяка дама трябва да притежава в гардероба си.

Разгледайте ги тук.