Как да се облечете за завръщането си в офиса?
28.02.2022
Как да се облечете за завръщането си в офиса?

Офис облекло

Завръщането в офиса може да бъде наистина стресиращ момент, затова е важно да подберете облеклото си правилно. В днешната статия ще ви дадем страхотни идеи как да направите добро впечатление, но и да ви е много удобно. 

Подготовка преди връщане в офиса

Вероятно вече сте свикнали с начина на работа от вкъщи и наистина няма нищо по-хубаво от това да не трябва да се гласим рано сутрин. Но времената се променят и социалната среда започва да е все по-важна, и да и се обръща все по-голямо внимание. 


На първо място започнете да мислите, с кои дрехи ви е било най-удобно у дома. Така ще можете да прецените материите, на които да заложите и дори самите сетове, които да моделирате. По този начин ще сте по-стилни и увереността ви ще е по-силна. 


Обикновено вкъщи залагаме на по-широки дрехи, които да не пристягат и да се чувстваме максимално комфортно, където и да работим. Точно затова се насочете към нови колекции макси размер, които ще бъдат достатъчно широки и удобни за всяка фигура. 

Как да подберете правилната визия?


След като сте определили моделите, с които сте се чувствали наистина идеално е време да направите и същинския избор. Нека той да започне от долу нагоре, защото долнището придава много голям комфорт и се усеща много повече, ако не е удобно. 


Заложете на лек панталон, който да бъде достатъчно еластичен и лек. Не забравяйте, че в офиса може да бъде доста по-студено, отколкото в домашни условия, затова обуйте дебели чорапи и хубави обувки. 


Относно горната дреха е добре тя също да бъде топла. Топлината не е единственото, за което да внимавате. Опитайте се да намерите блуза, която освен да бъде много топла да бъде и достатъчно мека, за да ви напомня за уютните работни дни у дома. Това ще ви помогне да се климатизирате по-лесно и да приемете промяната по-леко. 


Разбира се, ще ви е необходимо и горнище, което може да бъде и по-официално, а ако нямате строг етикет заложете на жилетка или елек. Стилът, който ще придадете на цялото облекло ще ви донесе по-голяма увереност и женска енергия. 


Ако сте избрали сако, лесно можете да го свалите, когато не ви е удобно, а когато имате среща отново да го сложите. Ако имате избор за по-ежедневно облекло тогава вземете топла жилетка, която да покрива таза и да бъде с дълги ръкави. Елекът е вариант, особено когато работите на място, на което често ви се налага да обикаляте и да сменяте местонахождението си. Той ще спре вятъра и ще ви държи топло и докато сте на постоянна позиция през компютъра. 

Аксесоарите за първи ден на работа след хоум офис

Ако се чудите, какви аксесоари да използвате бихме ви посъветвали да заложите на по-леки визии, защото у дома със сигурност не сте слагали много бижута и аксесоари по себе си. 


Ако харесвате да носите дамска чанта, се чувствайте свободни да го направите. Същото важи и за зимна шапка и шал, които така или иначе са задължителни през зимата. 


Дамските дрехи и аксесоари е добре да съчетавате и по цветове, затова направете една добра визия, като изберете нюансите, които си подхождат. 


Завръщането след хоум офис може да бъде напрягащо и вероятно искате облеклото ви да бъде най-малкият ви проблем. Затова се заемете с подготовка от рано, прегледайте дрехите си и изберете онези, които най-добре отговарят на нуждите ви в момента. Не се насилвайте да изглеждате идеално, защото това ще ви напрегне допълнително. Бъдете себе си и се наслаждавайте на социалния контакт с колегите.