Съвети при избора на дрехи, с които да спестим място в багажа си
23.06.2022
Съвети при избора на дрехи, с които да спестим място в багажа си

Ако избирате, какво да вземете в багажа ви за дълго чаканата ваканция, то вероятно искате да имате всичко необходимо, но и да не носите твърде много вещи. Колко често ви се е случвало да се прибирате след почивка и повече от половината дрехи да не са обличани? Именно затова, в статията ще ви запознаем с някои трикове, които ще ви бъдат от полза за вземане само на необходимото.


Не взимайте повече от 3 чифта обувки

Препоръчваме ви да не вземате повече от 3 чифта обувки, защото е абсолютно ненужно. Разбира се, всяка една дреха си има специална обувка, с която стои най-добре, но за тази цел трябва да изберете подходящите дрехи. Така няма да ви се налага да носите повече обувки. 
Препоръчваме ви да се насочите към стилни, с които ще ви бъде максимално удобно да се разхождате, без да се притеснявате от дългите разстояние. Задължителни са сандалите и маратонките. Може да ги съчетаете лесно с рокля, спортно облекло, както и малко по-официално за специалните вечери. 

Не забравяйте да поставите всичките ви чорапи в обувките, за да може да спестите малко място от тях. В следващия абзац ще разберете повече за правилното и ефективно опаковане на дрехите.


Придържайте се към съотношение на дрехите и обувките


Един от най-лесните начини е да спазвате съотношението 3:1. На 3 различни тоалети по един чифт. За доброто прекарване на почивката   съветваме да изберете удобни, комфортни, но стилни и модерни дрехи, с които да си направите страхотни снимки. 

За тази цел изберете комплекти, панталони, дънки, поли, рокли, както и няколко красиви връхни дрехи. Ако е малко по-студено през вечерите, заложете на преходно яке или пуловер от фино плетиво. За 7 дневна почивка ще ви бъде напълно достатъчно да си приготвите дори само 7 различни тоалета.

Ако не искате да ви заемат твърде много място, се насочете към роклите, които сгънати на руло, няма да усетите в куфара ви. Не подценявайте комплектите, които се обличат бързо и са чудесен вариант за дълги разходки и дори по време на пътуването. Както разбрахте, един от триковете е да сгъвате дрехите ви на руло. По този начин се премахва излишният въздух и лесно може да се подреди всичко в багажа ви. 

Не забравяйте, че ако дрехите са от естествени материи, може да се намачкат много и затова ви съветваме да ги сгъвате старателно над останалите. Така ще успеете да си спестите гладене по време на ваканцията ви и ще може бързо да намерите подходящите дрехи, за да се насладите на времето в друг град или дори държава. 

Аксесоарите, ви предлагаме да прибирате старателно в специална кутия или да отделите в кадифени торбички. По този начин ще предотвратите тяхното заплитане и лесно ще ги намирате в куфара ви. Ако не искате да ги сменяте, преценете какво ще носите през всички дни и го сложете на себе си. 

За да си изкарате страхотно на дълго чаканата почивка, изберете внимателно дрехите и обувките ви. Използвайте метода 3:1, ако дрехите ви позволяват това. Направете си добър подбор на различни визии, за да не се налага да мислите много преди да излезете от хотела. Кои са дрехите, които винаги носите с вас на ваканция?