5 ПРИЧИНИ ДА ОБЛЕЧЕТЕ РОКЛЯ
07.08.2020
5 ПРИЧИНИ ДА ОБЛЕЧЕТЕ РОКЛЯ

Защо да носим рокля?


 „Това, което е важно в една рокля, е жената, която я носи.”

 Ив Сен Лоран


Наистина, с днешна дата, едва ли има по-уникален и сигурен код за женско и женственост от роклята. Дали ще е в стилизираната фигура, указваща разликата между дамска и мъжка тоалетна, дали ще е в първите рисунки на мама или в контурите на приближаващия се силует, роклята си остава отличителният белег на жената. 

От обикновената препаска в древността, през туниката, мъжките строги линии, през малката черна рокля на Коко Шанел и дързостта на новото време тази дреха днес все още е кралицата в гардероба. И не е нужно да е официална. Тя носи синята си кръв по рождение и си е заслужила титлата.

И все пак, сред днешното разнообразие от алтернативни възможности, защо да облечем рокля?


Защото е удобна


Роклята е движение, лекота и свобода. Освен кройката, причината да изберем тази дреха, са материите. Няма нищо по-хубаво от това дрехата да бъде твоя втора кожа и допирът до теб да е приятен и мек. Както знаете от предишната ни статия, ние сме вечни почитатели на памука и специално индийския, както и на вискозата. Когато пътуваме, за да подбираме  моделите си, не спираме да се изненадваме от разнообразието и високото качество. Индийците са открили и уникален начин да съчетаят простотата на удобната материя като памука с изкуството на бродерията. В резултат имаме рокли, които са ненатрапчиви на пръв поглед, но представляват истински шедьоври. 

Някой път специално ще ви разкажем повече за чикан бродериите в Индия, от които сме възхитени. И не само ние. Тази древна техника за бродиране на ръка – чиканкари, е придобила световна слава заради сложността и ювелирността на изработката. Днес все още традиционно е съсредоточена само в град Лакнау, Индия и продължава да се прави на ръка.

Дълга рокля цвят диня с бял принт

Чиканкари е известна още и като бод в сянка, защото традиционно се е използвал бял конец върху бели памучни и копринени тъкани. Днес чиканкари е леко видоизменена и цветовете и вариациите са много повече, но е запазила магията си.


Защото е практична


В забързаното ни ежедневие един от най-големите проблеми за решаване сутрин пред огледалото след „Няма какво да облека” е „Как да комбинирам дрехите си?”. Тогава идва спасителката от закачалката. Една рокля определено облекчава живота на всяка дама. И изобщо не е задължително да е строго официална. Нашите летни предложения например спокойно могат да се съчетаят с любимите ви леки кецове. На работа, на шопинг, на плажа, роклята ще ви свърши чудесна работа.


Защото е лято


Май с това трябваше да започнем. Какво по-удачно в горещините от една рокля – дишаща, свободна, дискретно флиртуваща с тялото ни и със света наоколо? 


Ето и няколко предложения от нас в крак с топ тенденциите на лято 2020:


Райето си остава един от най-ефектните десени и този сезон е абсолютна класика, що се отнася до стила. Имаме решения както за по-„класическите” дами, така и за ежедневието.


Лятна рокля от лен и памук

В дантелата винаги има провокация. Плетена, съчетана с памук, феерична или смело скъсена, роклята ви определено ще ви придаде стил и настроение.

Ефектна рокля с харбала в зелено


И тази година денимът не изпада от класациите за най-актуален десен. Появил се като грубо работно облекло, днес най-свободно прескача граници и съвсем свойски се намества сред роклите, разбира се, фин и мек, като лятото.

Рокля от деним със светли листа


Цветно, цветно, цветно. 

Какво е лятото без цветя, щампи, животни и точки? Този сезон отново сме дръзки, фриволни, избираме смело от палитрата и разхождаме котки с подходящата леко съблазнителна и небрежна походка.

Тъмносиня рокля с принт котки

Защото не можем да ѝ устоим


Да, роклята има това уникално свойство да ни изкушава и настойчиво да ни шепне „Вземи ме” дори когато се правим, че не я забелязваме, и сме твърдо решили да се сдобием с чифт панталони. Тя е от тези вещи, които женската ни природа знае, че трябва да има. Дори да я сложим веднъж в живота си. 

Дълга рокля с ефектен гръб

И като заговорихме за женска природа, ето и нашата последна причина да облечем рокля.


Защото сме жени


Защото тя е нашето оръжие за масово поразяване, нашата най-добра приятелка, която знае тайните ни, нашето самочувствие, нашата сила и слабост. Тя може да покаже плюсовете и да скрие дискретно минусите ни. Тя, роклята, може всичко и е за всички. За младите, за зрелите дами, за макси  и за мини. Роклята, както поменахме в началото, е това, което ни отличава. И когато гордо виси на закачалката в гардероба ни, всичко останали обитатели заслужено се отдръпват пред Нейно величество.


А ако търсите вашата лятна кралица, вижте останалата част от актуалните ни предложения ето тук.


До скоро!