6 НЕЩА, КОИТО ДА ПРАВИМ ВКЪЩИ, КОГАТО ВРЕМЕТО Е ЛОШО
05.11.2021
6 НЕЩА, КОИТО ДА ПРАВИМ ВКЪЩИ, КОГАТО ВРЕМЕТО Е ЛОШО

6 идеи как да се справим със скуката вкъщи


Не че в последно време не се научихме какво е изолация вкъщи, но с приближаването на зимата дните, в които имаме свободно време, а сме принудени да бъдем вкъщи, се увеличават. А скуката, напрежението и еднообразието ни идват в повече. Днес сме ви приготвили малко идеи как да се справим с тях. Какво можем да направим в свободното си време, което да е различно от телевизия, ровене в телефона или четене на книга?


Тренирайте


Но нека не ви е скучно. Ако правите това, което всеки ден в залата или вкъщи, ефектът може да не е кой знае какъв. Нали идеята е съвсем друга. Опитайте нови упражнения или пък пробвайте йога. Елементарни стречинг и дихателни  упражнения също ще ви бъдат от полза. Отделете си време, облечете клин или нещо удобно и леко, направете си импровизиран кът, пуснете си подходяща и приятна музика. Изобщо постарайте се да имате настройка.

Може да пробвате нещо по-силово като калистеника – най-общо казано упражнения със собственото ви тегло. Пробвайте с клекове, лицеви опори, но и планк. Ще се почувствате поизморени, но и тонизирани със сигурност.



Развихрете се в кухнята


Идеите в тази посока са хиляди. От това да пробвате нещо традиционно от бабината или майчина тетрадка с рецепти, до нещо здравословно и иновативно или пък екзотична кухня. Едва ли има нужда да си говорим за психологическите ползи от това да сътвориш нещо със собствените си ръце, което после да споделиш с любими хора, а защо не и да си хапнеш сам.


Отдайте се на хобито си


Често се случва нещо много да ни е палило за известен период, но да сме занемарили заниманията си или просто да сме забравили. Ако китара събира прах някъде, сега е времето да посвирите, а защо не и да изпробвате малко онлайн уроци. 

Може би имате неотворен пъзел в някой шкаф или комплект бои и четки за рисуване. А може и да пробвате да изплетете сами топъл шал.


Научете нещо ново


Сега е моментът да подновите уроците по испански онлайн или да пробвате оригами. Може и нещо, което ще е полезно за работата ви или пък ще ви разшири кръгозора. Посетете онлайн семинар или изгледайте лекции, свързани с дигиталния маркетинг например.


Разчистете и подредете гардероба си


Но го направете като забавление. Направете си мини ревю пред огледалото с дрехи, които отдавна не сте обличали, или с такива, на които тепърва им предстои „представяне“. Освободете място в гардероба, сортирайте и отделете тези, които няма да носите. Набележете си такива, които бихте дарили или предали за рециклиране. Проучете и възможностите и дарителски платформи или акции. Това може да ви накара да се почувствате много добре.


Пазарувайте онлайн


Да, знаем, че го правите постоянно. И това определено ни радва. Но когато имате време, е друго. Набележете си любими продукти, сравнете цени, а ако имате въпроси, пишете. Сега ви се е паднало. Внимателно проверете дали любимият ви магазин няма промоция и се възползвайте, докато е време.



И докато сте на вълна шопинг, ви каним на gang.bg, за да разгледате предложенията ни в новата ни колекция. Имаме и намаления, от които да се възползвате. Сигурни сме, че това ще е едно от приятните занимания, когато сте вкъщи и пробвате различни неща за разтоварване и убиване на скуката.