7 ПРИЧИНИ ДА СЕ ОБЛИЧАМЕ ЦВЕТНО ПРЕЗ ЕСЕНТА
10.11.2020
7 ПРИЧИНИ ДА СЕ ОБЛИЧАМЕ ЦВЕТНО ПРЕЗ ЕСЕНТА

Защо да се обличаме цветно?

Лятото свършва. Започват студените дни. Често вали. Слагаме черното яке, черните обувки, едноцветните дебели пуловери. И цветното ни облекло и настроение заспиват дълбок, дълбок зимен сън...

Я стига! Ама вие сериозно ли?! Тази приказка изобщо не е нашата. Не даваме и вашата да е такава. 

Хайде да започнем отначало. Първо, лятото изобщо не е умряло, че да сме в траур по него. Така де. Само се е оттеглило за някакви си три сезона, за да събира жар и емоции, които да ни изсипе накуп догодина. Второ, какво ѝ е на есента? Има ли сезон с повече цветове накуп по и под дърветата? Трето, когато отвътре ни е цветно, защо да сме в унисон с мрачните дни?

Четвърто, ние от GANG имаме голям проблем със скуката. Просто не я допускаме дори на километри от нас. И още откакто сме се родили, сме цветни, разчупени, не обичаме застоя и еднообразието. Няма никога да ви ги предложим и на вас, бъдете сигурни.

Затова и днешната ни тема е за цветните дрехи през есента. Още ли се колебаете? Бройте с нас тогава няколко съществени причини да се облечем цветно и смело кликайте на новата ни колекция , за да не си говорим само приказки:



Когато сме цветни, се отличаваме

Неслучайно започнахме статията с това. Клишетата ги знаем. Защо да се вкарваме в тях тогава! Именно защото повечето хора около нас са едноцветни, сиви и някак мрачни, ние пък искаме да сме забележими.



Цветното може да ни предпази

Тук темата е напълно сериозна, особено за пешеходците. В мрачните дни и през вечерите, когато се прибираме от работа вече по тъмно, шансът шофьорите да ни забележат е значително по-висок, ако сме облечени с нещо светло и цветно. Дори да ви се струва екзотично, това може да спасява животи.



Цветното може да ни подобри настроението

Чували ли сте за хромотерапия? Съществуват изследвания, които показват влияние на различните цветове не само върху емоциите, но и на чисто физическо ниво. Лечението с цветове е познато още от древността. В Източната медицина всяка чакра се свързва с определен цвят, а чакрите, както е известно, отговарят за определени органи и системи. Различни по цвят камъни, минерали и багрила са ползвали древните гърци и египтяните. Неслучайно местата, които са служели за лекуване, са боядисвани в различни цветове и нюанси.



Според привържениците на хромотерапията обличането на „грешния” или „правилния”цвят може сериозно да повлияе на настроението и тонуса ви. Яркочервеното например ускорява пулса и кръвообращението. Специалистите не го препоръчват на агресивните, но пък считат, че облечени сутрин с нещо червено, ще сте заредени с енергия за целия ден. Ако искате да ви е весело, леко и оптимистично, тогава грабвайте нещо жълто от гардероба. Ако искате да се разтоварвате по-бързо от стреса и да сте спокойни и отпуснати като морето, то синьото би трябвало задължително да присъства в облеклото ви.



Добрите цветни комбинации показват стил

Сега е моментът да покажете, че едноцветното е за аматьори, а вие сте една истинска магьосница в доброто съчетаване на цветове и нюанси. Бъдете тази, за която говорят, че всеки ден успява да е с нещо ново. А само вие и ние ще знаем, че номерът е в изненадващите комбинации. И във вкуса, разбира се. Покажете го.



Модата обича смелите

Освен в крак с модните тенденции тази есен да е цветна, покажете дързост и характер. Да, цветовете в крайна сметка отразяват вас, каквато сте. А огненият темперамент или веселото момиче нямат нужда непременно от жарко слънце, за да пофлиртуват с цветовете. Каквото ви е отвътре, нека е отвън. Ако днес ви се слагат загадъчни многоточия или ви е закачливо и весело, сложете нещо на точки. Ако в душата ви е цветно, ухаещо и живо, изберете флоралните мотиви. Те са и доста предпочитани тази есен. Изобщо, показвайте се чрез дрехите. Те не са само средство за прикритие.



Ако сте цветни, ще сте модерни

Да видим какво казват за сезона от Института за цвета Пантон. Освен превърналото се в традиция обявяване на цвят на годината, от Пантон задават и цветния тренд за есен-зима 2020-2021 на Седмицата на модата в Лондон. И така, истинско синьо, червена мандарина, червено Самба, целина, милитъри маслено зелено, зелено ултрамарин. Нищо скучно, нали? Дори някой цвят да ви се струва прекалено екстравагантен, подберете нюанси, с които ще се чувствате добре в кожата и дрехата си и пак бъдете на гребена на модната вълна. 



Ако сте, цветни, ще сте себе си

Да, ние не вярваме, че сте скучни и сиви. Защото се познаваме. И сме от една кръвна група. Затова си обичаме усмивките, материите, кройките. И цветовете. И макар студените месеци да предразполагат към униние и депресия, ще си даваме взаимно и ежедневно от това лекарство за прекрасно настроение – усещането за дрехата, която е твоя и те чака. 



А ние ви очакваме в нашите магазини и онлайн.

Обичайте се и се обличайте! 

До скоро!