Как да изберем зимно яке: 6 важни съображения
18.01.2022
Как да изберем зимно яке: 6 важни съображения

6 Важни съображения при избора на дамско зимно яке


Якето, което ще изберете за зимния сезон, е изключително важно, за да може да ви бъде максимално топло, но и да ви кара да се чувствате удобно и стилно в него. Ако се чудите как да откриете перфектното зимно яке, в тази статия сме подготвили 6 важни съображения, които ще ви помогнат да направите точния избор.


1. Къде ще носите якето?

Трябва да си отговорите на този въпрос, за да може да сте сигурни колко точно време прекарвате навън. Ако нямате собствена кола и често ви се налага да чакате градски транспорт или ходите повече пеш, то е важно якето ви е да е наистина топло. Но ако предимно се движите с кола, а след това сте в офис, то е важно да изберете яке, с което ще ви е удобно на шофирате. Както и ще изглежда добре с останалата част от облеклото ви, когато го свалите в офиса. 


2. Какво е подходящото яке според тялото?

Ако искате да ви е топло, но искате и да сте стилни и привлекателни, то със сигурност ще се замислите за структурата на тялото ви и това какво яке ще изберете. 

Ако имате по-широки рамене, то изберете яке, което да подчертава талията, а след това леко да се разкроява по ханша, за да може оптически да направи раменете толкова, колкото са широки бедрата. По този начин цялата ви фигура ще заприлича на така мечтания пясъчен часовник.

Ако имате по-големи бедра, но раменете ви са по-тесни, може да си позволите някакви леки къдрици по якето в раменната област, които да компенсират обема в долната част на тялото.

В магазините на GANG, както и онлайн може да откриете голямо разнообразие дамски зимни якета, за да бъдете в крак с модните тенденции и да се чувствате удобно. 


3. Как да изберете цвета?

През тази година цветовете на зимните якета ще са от особено значение, защото всички дизайнери залагат на по-цветните и свежи цветове, а не на така познатото черно и кафяво палто. Затова не се страхувайте да експериментирате с цветовете. Опознайте онези, които най-много ви отиват и се съобразете с аксесоарите и дрехите, които носите. Можете да разгледате различни зимни шалове и аксесоарите, които да прибавите към новото палто, за да надградите визията си.


4. Материята на палтото

Материята на палтото и якето са от особено значение. Можете да изберете палто, което да бъде с голям процент вълна, за да може да се насладите на истинска топлина. Ако предпочитате яке, то може да изберете такова с каракул отвътре или друга удобна за вас материя. През тази година ще бъдат изключително модерни плетивата, така че не се страхувайте да изберете палто или яке с елементи на избрано от вас плетиво или пък изцяло плетено.


5. Дължината на връхната дреха

Дължината на палтото е от особено значение и най-лесно ще разберете каква дължина е подходяща за вас, като си отговорите на точка едно - Къде ще носите якето? Ако ще сте повече време в колата и офиса, то може да заложите на яке, което да бъде по-късно, дори и не чак толкова дебело. А ако ходите повече навън е важно дори да покрива коленете. По този начин ще може да се запази въздух между тялото и якето, което ще е допълнителен изолатор. Всички важни части на тялото, като стави и органи, ще бъдат запазени под топло и стилно палто или яке.


6. Качеството на новото яке или палто

За да сте сигурни, че якето ви ще издържи дълго време, трябва да обърнете внимание на някои от следните характеристики, като джобовете. Те трябва да са достатъчно дълбоки, за да могат да поберат ръцете ви заедно с ръкавиците, както и да са изработени качествено, за да запазят топлината ви. Освен това, може да се възползвате от моделите с подвижна качулка, която  да сваляте, за да перете или просто за по-официален вид. Същото важи и за циповете, които трябва да са максимално качествено изработени и да се движат по цялата дължина без никакъв проблем.