Как да преобразим стара тениска?
18.03.2021
Как да преобразим стара тениска?


Преобразете старата си тениска


Всички имаме в гардероба си някои любими тениски, които стоят там от години. Жал ни е да ги изхвърлим, но едновременно с това не ги носим често - дали защото вече са стари, или просто защото ги намираме за еднообразни и скучни.


Преди да вземете кардиналното решение да се разделите с тях, пуснете творческия си дух в действие и опитайте да трансформирате старите тениски в свежи и нови находки, които с радост ще носите отново.


Чудите се как може да постигнете това? В тази статия сме ви подготвили някои чудесни идеи, които си струва да пробвате. Ето кои са те:


Завържи и боядисай


Със сигурност сте виждали тези красиви дамски тениски  с различни цветни петна, особено имайки предвид, че те все още са актуален тренд. Затова, ако се чудите какво да правите с едноцветна стара тениска, техниката “завържи и боядисай” (на английски: tie dye) ви позволява само с малко боя и няколко ластика да създадете истински цветен шедьовър.


боядисана тениска


Онлайн има много клипове, които показват различни начини за използването на тази техника, така че да постигате формите, които най-много ви харесват. 


Ако решите да се позабавлявате с тази техника, уверете се, че използвате подходяща за целта боя и перете преобразената ви тениска отделно от други дрехи, иначе рискувате да ги оцветите. 


Пачуърк 


Пачуърк е още една интересна техника, с която може да развихрите въображението си и да преобразите някоя от старите си тениски. Същността на пачуърк се състои в пришиването на различни парчета плат едно към друго в общ дизайн. В зависимост от това колко добре се справяте с шиенето, може да създадете картина от различни цветове върху тениската ви, пришивайки парчета плат от стари дънки, други тениски и блузи и т.н. 


Пачуърк тениска


Един съвет, преди да се захванете с шиенето на отделните парчета, първо ги подредете и вижте дали дизайнът, който сте намислили ще изглежда добре. Ако ви се струва, че нещо не е съвсем наред, разместете отделните парчета, поиграйте с цветовете и формите, докато откриете перфектния дизайн за вас. 


В момента пачуърк дрехите се завръщат на мода и това е тенденция, която наблюдаваме при дънките и панталоните, но съвсем спокойно може да вкарате и в други елементи на облеклото си. 


Променете ръкавите 


Още една идея, която е лесна за изпълнение, е да промените ръкавите на тениската. Най-лесният вариант е просто да ги отрежете и да създадете топ без ръкави. За да го направите още по-модерен, може да пришиете и подплънки на раменете. Топовете с подплънки на раменете са хит този сезон и ще ви помогнат да създадете модерна визия. 


Ако пък искате да запазите ръкавите, може да освежите вида на тениската като добавите дантелени елементи по края на ръкава. Това ще придаде по-нежна и деликатна визия и може би ще ви накара по-често да посягате към нея. 


Всичко е по-красиво с перли


Перлите са вечна класика и символ на изящество и женственост. Ако имате някоя стара тениска, която е прекалено скучна и обикновена, може да я трансформирате, като добавите към нея перли. В магазините може да откриете както перлени мъниста, които да пришиете с игла и конец, така и перлички, които може да залепите с лепило, ако шиенето не е сред вашите най-силни умения.


тениска с перли


Този трик може да използвате, за да промените и други свои дрехи или аксесоари, които да съчетавате с новата си любима тениска. Лесно е! 


Ако "направи си сам" проектите ви не се развият по план, в онлайн магазина на Gang.bg, а също и във физическите ни магазини в страната, ще откриете модерни дамски тениски, с които да внесете разнообразие в гардероба си. 


Вижте още: Как да направим старите дрехи модерни