Как да направим старите дрехи модерни?
22.02.2021
Как да направим старите дрехи модерни?

Нов живот на старите дрехи


Модните тенденции постоянно се променят, но всяка от нас  иска да изглежда стилна и елегантна всеки ден. Означава ли това обаче, че трябва да подменяте гардероба си тотално в началото на всеки нов сезон, за да бъдете в крак с актуалните трендове? Разбира се, че не. Има и друго решение - превърнете старите дрехи отново в модерни такива. 


Ако се питате как може да освежите старите си дрехи, така че да изглеждат нови, модерни и свежи - ето няколко полезни трикове и идеи, които ще ви помогнат:


Преобразете старите дънки и панталони 


Сигурни сме, че в гардероба ви още стои чифт любими дънки, които толкова сте обичали да носите, че с времето са се позахабили, но просто ви е жал да изхвърлите. Преди да прибегнете към такива крайна мерки, първо опитайте тези трикове. 


Подгънати дамски дънки


Ако краищата на крачолите са се захабили, отрежете ги с ножица, като се стремите да направите двата крачола с еднаква дължина. Не се притеснявайте да отрежете малко повече, ако се налага, тъй като в момента дънките, с дължина до глезена са изключително актуални. Може да подгънете дънките, ако умеете да шиете, но съвсем спокойно може да ги оставите и без подгъв, което ще им придаде по-ежедневен и небрежен вид. Толкова е лесно, а ще направи дънките ви да изглеждат като нови. 


Ако имате чифт тъмни дънки и панталони, които са избелели от носене, лесен начин да им възвърнете стария вид, е като ги боядисате, използвайки специална боя за дрехи. Тук най-важното е да се уверите, че сте спазили инструкциите за употреба, посочени върху продукта. 


Поровете в гардероба си за съкровища


Както знаете, в модата важи принципът, че всичко ново е добре забравено старо. Казано по друг начин, през няколко години тенденциите, които са загубили актуалност, се завръщат. Затова не е изключено вече да притежавате някоя находка.


За целта разчистете сезонния си гардероб и разгледайте дрехите, които сте запазили, но не носите, защото смятате, че вече не са модерни. Тази година, например, много актуални станаха жилетките и други плетива, които до преди това бяха позабравени. Същото важи и за широките панталони с висока талия и дънките с широк крачол. Така че, ако сте готови за експерименти, извадете тези находки от гардероба и ги носете с увереност.

дамска цветна жилетка


Освежете аксесоарите си


Аксесоарите са незаменима част от всяка визия, тъй като надграждат облеклото и придават завършен вид на тоалета ви (вижте най-актуалните дамски аксесоари за зима 2020/2021). Те също се влияят от тенденциите, но добрата новина е, че с малко повече креативност, бихте могли лесно да освежите вида на чантата или шапката си. Ето няколко идеи относно аксесоарите. 


Ако късата дръжка на чантата ви е започнала да се износва или просто имате нужда от нещо различно, увийте около нея копринен или друг вид цветен шал. Може да подберете цвета или десена на чантата спрямо облеклото си. Може дори небрежно да завържете шала с единия край на дръжката и отново ще постигнете същия впечатляващ ефект. 


Ако имате стара барета може да я освежите като залепите перлички, които сa много модерни. Друг вариант е да добавите подходяща брошка, която ще направи баретата по-забележима и стилна, а добрата новина е, че може винаги да я свалите или смените с друга. Идеята с перлите и брошките бихте могли да приложите и за друг тип дамски шапки.

дамска шапка тип каскет


Виждате как с малко усилия и повече въображение, може да върнете вашите стари дрехи към нов живот. За да не се притеснявате дали тоалетът ви отговаря на модните тенденции, добра идея е да заложите на класически модели, направени от качествени материи, които винаги са актуални и може спокойно да им се радвате в продължение на години. 


Ако сте в търсене на ново стилно допълнение към вашата колекция от дрехи, разгледайте атрактивните ни предложения в онлайн магазина на Gang.bg или посетете физическите ни магазини.