Как да съхранявате правилно дрехите си?
11.10.2021
Как да съхранявате правилно дрехите си?

Правилното съхранение на дрехите


Колкото по-добре съхраняване дрехите си, толкова по-дълго ще им се радваме и ще ги носим. Съхраняването на облеклото на практика е основен елемент в правилната му поддръжка. В началото на есенния сезон е повече от важно да си припомним някои от основните полезни практики и примери за правилно съхраняване на дрехите. Сега е моментът да приберем летните и пролетни дрехи и да извадим тези за есента и зимата. Погледнете топлите си дрехи и ако видите някакви недоразумения по тях, по всяка вероятност не сте се справили добре със задачата с тяхното съхраняване. Ето защо следващите редове определено ще са ви полезни.

Не складирайте дрехи в мръсни и прашни помещения

Преди да приберете дрехите от миналия сезон, проветрете и почистете както цялото помещение (особено ако е килер, таван и т.н.),а след това и гардероба и шкафчетата. Ако се чудите защо изваждате дрехите си с неприятен мирис и доста прашни, причината е, че забравяте тази важна стъпка от правилното съхраняване на облеклото.

Вземете мерки за безопасност при съхранение 

На първо място, при използване на торби за вакуумиране, които са доста удобен вариант да поберете всички зимни и есенни дамски панталони от Gang.bg, дънки и джинси, които биха заели място от над 10 закачалки, сгъвайте ги прилежно. Освен това, добавете стръкче или специализирани препарати от лавандула. Освен че растението приятно ще ароматизира съхранените дрехи от миналия сезон, ще пазите на далеч молците.

Внимавайте как съхранявате пуловерите и роклите

Те са вероятно най-деликатните дрехи от дамския гардероб. И ако роклите задължително трябва да се съхраняват, увиснати на закачалки, за пуловерите важи точно обратното правило. Много жени смятат, че е по-удачно да съхраняват скъпите си меки пуловери от естествени материали, като ги закачат по закачалки. Това е грешен подход, защото от него ще се сдобиете с разтегнати и увиснали топли дрехи за зимата. Да, напоследък оувърсайз моделите са модерни и актуални, но с това увисване няма да постигнете точно такъв ефект на кройката.

Съхранявайте в достатъчно големи пространства

Най-голямата грешка е да наблъскате всичко от миналия сезон, без да сгъвате и без да съобразите, че едно малко нощно шкафче просто няма как да събере всичките ви летни потници и тениски. Тъпченето по гардеробите е изключително вреден за дрехите ви навик. Той ги съсипва, а освен това, при изваждането им в окаяно и смачкано състояние често рискуваме да си помислим, че тези дрехи вече не стават за нищо и е време да ги сменим с нови.

Съхранението на дрехите задължително трябва да бъде на хладно и сухо място 

Влагата и силната ярка – особено пряка – слънчева светлина също са големи рискове за вашите дрехи. Ако сред тях има деликатни материи или определени цветове, можете да се окажете без никакви дрехи за настоящия сезон малко след свалите миналогодишните от тавана. Бъдете внимателни и със съхранението в помещения, които рядко посещавате, защото там вече може да има мухъл.

Между другото, ако имате нужда от съвети за правилно съхранение на любимите ви дрехи, можете да надникнете и в тази статия: https://gang.bg/news/article/kak-da-zapazim-drehite-si-za-po-dulgo. Тук ще намерите още допълнителни полезни съвети за целта.