КОИ ДРЕХИ СА НАЙ-ПОДХОДЯЩИ ЗА ЛЯТОТО
14.07.2021
КОИ ДРЕХИ СА НАЙ-ПОДХОДЯЩИ ЗА ЛЯТОТО

КАКВО Е НАЙ-ДОБРЕ ДА НОСИМ ПРЕЗ ЛЕТНИЯ СЕЗОН


Лятото чука на вратата… Ами, ние отдавна сме отключили и сме отворили широко, специално за него. Нека заповяда най-накрая, защото имаме крещяща нужда от топлина, слънце, витамин D и море.


Но като казахме топлина и слънце, добре е да помислим за дрехите, които ще ни карат да се чувстваме най-удобно и да избегнем дискомфорта от изпотяването, дехидратацията и не дай боже, топлинните удари.


Първо, нека поставим няколко общи насоки, които да ни ориентират какво да правим с аутфита си през лятото:



Носете светли дрехи

Дрехите с по-светли цветове не абсорбират слънчевите лъчи, а ги отразяват. Знаем, че сте наясно с това, но не подценявайте точно този съвет. Ще се изненадате от разликата, ако си направите експеримента да сравните черно и бяло на пряка слънчева светлина.



Носете дишащи материи


Може да няма значение през останалата част от годината, но определено ще забележите разликата между дишащите материи и тъканите, които спарват през лятото. Внимавайте със синтетиката и ако купувате изкуствена материя, то нека е качествена вискоза. Преглеждайте добре етикетите и ако видите любимия ни памук, не се колебайте. Също добър избор, разбира се, са ленът и коприната.




Стойте далеч от тесни дрехи


Широкото и свободно облекло е най-добрият ви залог за поддържане на хладно през лятото. Освен очевидното неудобство, тесните дрехи ограничават кръвообращението. А кръвоносните ни съдове се разширяват през лятото, за да може тялото ни естествено да се охлади, като остави топлината да излиза през кожата ни. Така че е важно да сложите нещо по-ефирно, за да може кръвта ви да циркулира свободно. Изберете къси панталони с по-широки крачоли, „оувърсайз”  ризи и тениски, както и поли и рокли, в които дишате свободно.



Изберете дреха без или със свободни ръкави


Що се отнася до летните дрехи, целта ни при носенето на дрехи е да осигурим възможно най-голям въздушен поток. Не е нужно да ходите само без презрамки, но помислете за варианти без ръкави, например потник или блузи без ръкави или буфан. 


Ето и няколко конкретни примера от нас  какво задължително да включите в облеклото си това лято:



Тениски & Потници


Няма как да си представим лятото без дамски тениски и потници. Небрежни, удобни и леки, тези облекла са в задължителния списък. Като за 2021 г., спокойно вземете такива с щампи и апликации. Декорации, перли, пайети – в тренда сте. Бъдете смели и не се притеснявайте от леко сладникавия и на моменти момичешки стил. Лятото е свобода и леко „отпускане на края”.

Съвет: Потърсете тениски и потници, които не прозират, за да избегнете допълнително бельо освен евентуално сутиен. Това ще ви спести още един слой дрехи и ще се чувствате по-добре в горещите дни. Добре е сутиенът ви да е в телесен цвят.




Къси панталони и поли


Денимът не е единствената ви възможност да носите къси панталони през лятото. Заложете на лен и памук и няма да сгрешите. Освен това можете да сложите нещо по-цветно, нещо на точки или щампи.

При полите разнообразието е още по-голямо. Отново съветът ни е да избирате материи, които не спарват. Ако търсите шик и ефирност, заложете на тюла и полите „солей”. За ежедневието модерни са полите с висока талия. Акцентите са в колана, връзките и плохите, а десените са типично летни, цветни и богати.



Рокли


Ако не носите рокля точно в горещите летни дни, то кога? Женствена, носеща прохлада, практична и ефектна, дамската рокля е нашият избор номер едно за сезона. Ефирните и разкрояващите се модели са тенденцията в момента и са в унисон с идеята, че удобството е на първо място. Не се ограничавайте в едноцветните рокли и грабнете нещо свежо, шарено и пълнещо очите. Ако се притеснявате от прекалената свобода и дължината или пък случаят не е подходящ, може да заложите на миди или макси модел. Така ще си осигурите прохлада, но пък няма да мислите излишно за неловки ситуации, които могат да ви се случат.



Заменете дънките с панталони


Добре, знаем, че на повечето от нас дънките са ни една от любимите дрехи и трудно ще се разделим току-така с тях. Нека поне са леки и от по-тънък деним. Но имате чудесната опция да разнообразите лятото с дамски панталони.   Памукът и ленът са чудесен избор. Модерни са флоралните принтове и топлите цветове.


Слагайте сандалите


Дори и да носите по-скучновата дреха, едни  събиращи погледа сандали ще ви направят целия аутфит. Плюс това краката ви ще са ви благодарни за комфорта, който им осигурявате. Като база си осигурете един чифт кожени, с които ще изглеждате по-стилно. След това можете и да експериментирате с нещо по-разчупено и шарено. 



Не забравяйте аксесоарите


Но и не прекалявайте много с тях. Нека бижутата например да не са много и да не са тежки. През горещините всяка допълнителна покривна площ върху вас няма да оставя приятни емоции. Затова пък не забравяйте слънчевите очила и  шапката. Те са в графата „практичен шик”.



Това са нашите бързи и лесни съвети за прекарване на приятните летни дни в компанията на най-подходящите дрехи. А ако вече ви хрумнаха идеи за шопинг, може да го направите на gang.bg.


До скоро!