ПРЕДИМСТВАТА ДА ПАЗАРУВАШ ОТ ФИЗИЧЕСКИ МАГАЗИНИ
01.10.0020
ПРЕДИМСТВАТА ДА ПАЗАРУВАШ ОТ ФИЗИЧЕСКИ МАГАЗИНИ

9 ПЛЮСА НА ПАЗАРУВАНЕТО ОТ ФИЗИЧЕСКИ МАГАЗИН


Няма да спорим, тенденцията в последните години определено е в развитието на онлайн търговията, но ни се струва, че е твърде рано да отписваме от играта доброто „старо“ пазаруване от физически магазини. Идеята ни днес не е да противопоставяме двата вида или да ви убеждаваме кое е по-добро. Просто за онлайн изживяванията вече сме писали. И днес ни се иска да си поговорим за шопинг терапията в олдскул проявлението ѝ и за това какви позитиви може да ни донесе т.нар. обикаляне по магазини на два крака, а не чрез скролване по екрана.


Пазаруването от физически магазини е движение


Нещо, което се превръща в дефицит в последно време. А всички ще се съгласим, че обездвижването е вредно за здравето ни. Освен това да отделиш време за себе си и да си навън, без да препускаш, догонвайки графика си, си е направо лукс. Ако се чувствате изморени от шопинг обиколка, поздравления, вие всъщност сте успели да потренирате малко навън.


Пазаруването от физически магазини е ИСТИНСКО изживяване


Можем да докосваме стоките, да ги пробваме, да сравняваме бързо с други. Ако говорим за дрехи, това е от особена важност. Допирът и усещането за материята, дори движението около щандовете и преглеждането на артикулите е приятен ритуал, който виртуалният свят няма как да измести. 


В пазаруването от физически магазини има социален елемент


„Хайде малко по магазините“ си остава любима реплика, която да отправим към приятелка/и. Така съчетаваме приятна среща с практичната задача да си купим нещо. А често такава обиколка завършва с кафе или обяд, на който да се обсъдят и новите придобивки.

Освен това общуваме истински. С продавачите и консултантите, с други клиенти. С хора на живо.

Шопинг терапия


Тук изобщо няма да защитаваме състоянието на тежка зависимост от удовлетворяване на липси чрез безсмислено и безконтролно пазаруване. Ще говорим за чистата радост дори от малките покупки и от това, че сме си доставили удоволствието да си подарим нещо.

Тези наши разсъждения са потвърдени от фактите. Изследване от 2014 г., публикувано в Journal of Consumer Psychology, показва, че шопинг терапията не само носи моментално удоволствие и прави хората по-щастливи, но може да се окаже ползотворна и срещу по-тежки състояния на перманентна тъга. Според учените чрез покупките човек получава усещането за контрол върху изборите и живота си, което е в противовес на чувството на безпомощност и зависимост от външните обстоятелства.

Изследователите твърдят, че дори състоянието ни преди покупката и очакването на „наградата“ карат мозъка ни да отделя повече допамин, невротрансмитер, влияещ върху центровете на удоволствието.

Получаваме професионална консултация


Добре, това е правило за добрите магазини. Знаем, че не навсякъде нещата стоят по този начин. Но пък при пазаруването онлайн рискът да не получиш точно това, което искаш или поръчката ти да е свързана с главоболия, е доста по-голям. 

Да имате до себе си квалифициран и опитен продавач-консултант е най-доброто, което може да получите от посещението си във физически магазин. Умишлено написахме „до“, а не „срещу“ себе си, защото този професионалист би трябвало да извърви заедно с вас целия път от влизането до излизането удовлетворени през вратата.

Що се отнася до облеклата, продавач-консултантът ще има обективна преценка кое е „ваше“, няма да ви заблуди или излъже, че изглеждате перфектно, когато е точно обратното, но и няма да ви наложи мнението си.

При онлайн пазаруването невинаги можем да получим най-доброто спрямо персоналните си нужди, въпреки наличието на виртуален консултант. Във физическия магазин продавачът може да ви пренасочи правилно и да ви предпази от грешки.


„Филтрираме“ на живо 


Някои онлайн магазини нямат или предлагат нефункционални филтри за отсяване на предпочитания. Но вашето набито око няма да ви подведе във физическия магазин, стига продуктите да са позиционирани професионално. Но и това не е проблем, защото според нас има специална порода потребители, които обожават да „ровят“ сред артикулите. И в това си има удоволствие, нали?


Получаваме всичко на момента


Дойдох, видях, купих. Точка. Кой не обича нещата да му се случват веднага? И нека да вдигнат ръка тези, които са си тръгвали от магазина направо облекли току-що закупената дреха. Ние също, да J 


Промоции и персонални отстъпки


Много физически магазини имат програма за лоялните си клиенти, различна от тази в своя онлайн еквивалент. Освен това по-малки и независими търговски обекти или пък такива с гъвкава политика могат да направят за вас персонална отстъпка или може да се сдобиете с подарък/комплимент. 


Получаваме екстра информация


Често общувайки с продавач-консултантите можем да получим изпреварваща информация за ново зареждане, предстояща промоция и т.н. преди официалното ѝ обявяване. Това може да ни промени избора, да ни спести пари или да ни донесе повече покупки в правилното време.


Пазаруването от физически магазини GANG


Тук ще останем скромни и ще оставим на вас да ни оценявате. Но ще кажем какво се стараем да правим с цялото си желание и енергия:


Магазини GANG вече 25 години се грижат за красотата и удобството на дамите и вярваме, че доброто усещане в една дреха, комфортът и самочувствието са нещо, което жените заслужават във всеки един момент от ежедневието си. 


Опитваме се физическите ни магазини да стават по-добри, функционални и отличими за нашите клиенти. А заедно с качеството увеличаваме и броя им. Вече са 15. Можете да ги откриете в София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора.


Продавач-консултантите ни са супер професионалисти и се грижат да направите най-добрия избор. Освен това са усмихнати и зареждат с позитивна енергия. Тествали сме ги много пъти J


Пазарувайки редовно във физически магазини GANG, ставате наши лоялни клиенти и получавате специални отстъпки и приятни изненади. Попитайте за подробности в най-удобния за вас обект.


Подбираме много внимателно партньорите си и дрехите, които стигат до вас, са с високо качество на материя и изработка. В това отношение не си позволяваме никакви компромиси.


Асортиментът на всеки наш магазин се обновява всяка седмица и можете да разчитате, че винаги ви очаква нещо ново и различно. 


Ако изброяването на предимствата да пазаруваш от физически магазини ви е накарало да се облечете и да забързате към любимото ви място, ще бъдем предоволни. Защото новата дреха е гарантирана усмивка. И за нас, и за вас.